Faillissement

euro griekenland Grieks

Inside Melk

Griek blijft aansprakelijk voor faillissement Lyempf

De Griekse reder John K. blijft aansprakelijk voor het faillissement van zuivelbedrijf Lyempf in 2011. Hij heeft telkens een andere voorstelling gegeven van de gang van zaken rond het faillissement van het bedrijf dan wat er feitelijk gebeurde en schond onder meer de boekhoudplicht.
1 November 2021
euro reddingsboei

Opinie Johan Geeroms

Is spaargeld straks onze reddingsboei?

Voor een crisistijd gaan er opmerkelijk weinig bedrijven failliet. Met dank aan de staat. Dat wekt een bedrieglijk beeld op, zet Johan Geeroms uiteen.
9 Februari 2021
Coronavirus

Opinie Johan Geeroms

Financieel moeras dreigt, trap niet in de coronaval

Natuurlijk is het mooi dat er vaccins in aantocht zijn. Toch voel ik me geroepen om je te waarschuwen. Waar bedrijven tot voor kort vaste grond onder de voeten hadden, kunnen ze nu in een moeras terecht komen. Klanten en leveranciers die steady as a rock leken, kunnen er nu heel anders voorstaan.
30 November 2020
Coronavirus lockdown

Opinie Han de Jong

Op en neer slingeren tussen vaccin en coronagolven

De berichten over het op komst zijnde vaccin tegen het coronavirus is aanleiding voor optimisme, maar het vaccin is er voorlopig nog niet. Daarbij hebben delen van de wereld nu te kampen met de tweede of derde coronagolf. Dat laatste heeft zijn weerslag op de economie, maar het gaat goed komen. Al vraagt dit wel geduld.
13 November 2020
export haven schip

Opinie Han de Jong

Weinig faillissementen en relatief goede exportcijfers

Een daling van het aantal faillissementen suggereert ondersteuning overheid meer dan genoeg is. Nederland laat opvallend goede exportcijfers zien, terwijl de wereldhandel herstelt met China als kartrekker. De inflatie daalt, maar de ECB wacht af. Hoe zit dat allemaal precies?
12 September 2020
aardappelen aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Faillissement dreigt voor Belgische fritesfabriek

De Belgische fritesverwerker Bart's Potato Company verkeert in financiële moeilijkheden. Het bedrijf, onderdeel van de Lamaire groep, doet een beroep op de Wet op de Continuïteit van de Onderneming (WCO) om een faillissement te voorkomen. 
3 September 2020
Dean Foods

Nieuws Verenigde Staten

Deal tussen DFA en Dean Foods lijkt eindelijk rond

Na veel getouwtrek lijkt de deal tussen Dean Foods en Dairy Farmers of America, Amerika's grootste zuivelcoöperatie, eindelijk rond. De coöperatie moest hiervoor wel dieper in de buidel tasten. Het bod van $425 miljoen dat in maart werd verworpen bleek niet voldoende.
2 April 2020
politiek DenHaag tweedekamer

Nieuws Tweede Kamer

Alles op alles tegen faillissementen

Het kabinet heeft een 'absolute inspanningsverplichting' dat geen enkel bedrijf, als gevolg van de coronacrisis, failliet gaat. Die toezegging deed minister Eric Wiebes tijdens het coronadebat woensdag in de Tweede Kamer op vragen van Geert Wilders. De PVV-leider verwees naar uitspraken van Duitse en Franse bewindspersonen.
19 Maart 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief