Catering ontdekt biologisch

Britse biologische sector houdt groei er stevig in

24 Februari 2016

In 2015 is de biologische sector in Groot-Brittannië wederom gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van de Soil Association. De sector is op het eiland goed voor een omzet van 1,95 miljard pond. Ten opzichte van niet-biologisch voedsel blijft het aandeel echter relatief klein.

De verkoop van biologische producten in Groot-Brittannië is gedurende 2015 met bijna 5 procent toegenomen. De niet-biologische sector zag haar omzet juist met bijna een procent afnemen. Britse consumenten gaven in 2015 wekelijks 1,73 miljoen pond – omgerekend 2,42 miljoen euro – uit aan biologische producten. Dat blijkt uit het jaarlijkse marktrapport van The Soil Association, die de biologische sector promoot.

4,9

procent

meer omzet in de biologische sector in 2015

In het rapport staat verder dat er een duidelijk verschuiving plaatsvindt onder consumenten. Vooral jongeren zijn meer bezig met de herkomst van hun product en hoe het geproduceerd wordt. Er wordt meer bij onafhankelijke retailers gekocht en ook meer besteld in de vorm van maaltijdboxen. Die sector groeide met 8,2 procent. Via specialistische winkels en bezorgservices wordt jaarlijks voor 762 miljoen euro aan biologische producten besteld.

Volgens Martin Sawyer, directeur van de liefdadigheidsinstelling Soil Association, zijn consumenten steeds vaker bereidt meer te betalen voor hun voedsel wanneer de kwaliteit van productie gegarandeerd kan worden op het vlak van dierwelzijn en invloed op de natuur.

De groei wordt mede mogelijk gemaakt door de catering sector, die de organisatie voor zich heeft weten te winnen. Deze sector groeide in omzet met ruim 15 procent. Daarmee is het de sterkst groeiende afzetmarkt, goed voor 90 miljoen euro omzet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Biologisch

Omschakelen voor Duitse boer minder aantrekkelijk

Analyse Biologisch

'Als vraag naar biologisch er is, volgt boer vanzelf'

Opinie Wouter Baan

Is Adema al op bio-tour door Frankrijk geweest?

Analyse Biologisch

Bioboer verliezer van de hoge inflatie?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox