Nederland krijgt hulp

Het nitraatbeleid van EU moet op de schop

24 Februari 2016

Zowel de Franse belangenbehartiger FNSEA van agrarische ondernemers als de Nederlandse belangenbehartiger LTO willen dat het nitraatbeleid op de schop gaat. Ook vinden de organisaties elkaar op het gebied van varkens. 

In aanloop naar het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) na 2020 slaan de LTO en FNSEA de handen ineen. Zo vinden beide organisaties dat de doelen centraal moeten staan bij de EU-Nitraatrichtlijn. 

De richtlijn zoals hij nu is wordt als oneerlijk en onevenwichtig ervaren. Beide organisaties willen dat 'de goede landbouwpraktijk' mogelijk blijft en dit als leidraad gebruiken voor de EU-richtlijn. Zowel in Frankrijk als in Nederland spelen vragen zoals mestgift, problemen met behoud van bodemvruchtbaarheid en onduidelijkheid over de wijze van meten. 

Een ander punt van aandacht zijn de problemen op de varkensmarkt. 'Afgesproken is dat vertegenwoordigers van de varkenshouderij uit beide landen het gesprek aangaan over een betere afstemming van vraag en aanbod in Europa van varkensvlees.'

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Politiek

Grote zorgen over Brusselse goedkeuring derogatie

Nieuws Nitraatrichtlijn

NAV hoopvol over maatwerk nitraatrichtlijn

Nieuws Nitraatrichtlijn

BO Akkerbouw uit zorgen over nitraatmaatregelen

Nieuws Nitraatrichtlijn

Aanvullende maatregelen 7de Nitraatrichtlijn op til

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief