Bekijk de profielschets

Wilt u voorzitter worden van LTO Nederland?

6 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Albert Jan Maat vertrekt op 1 oktober als voorzitter van LTO Nederland, maar de belangenbehartiger van agrarische ondernemers gaat zijn opvolging niet in achterkamertjes regelen.

Sinds zaterdag staat de vacature online, dus ook u kunt meedingen naar de post van preses van LTO. Dan moet u wel aan een stevig pakket aan voorwaarden voldoen. Zo moet de nieuwe voorzitter haast maken en vorm geven aan het veranderingsproces dat LTO en de regionale organisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB aan het ondergaan zijn. Dit moet onder meer leiden tot landelijk georganiseerde vakgroepen.

Ook humor, charisma en een goede uitstraling worden gewaardeerd

Wat ook handig is: de nieuwe voorman moet 3,5 dag per week beschikbaar zijn voor het voorzitterschap. De voorzitter is ook het boegbeeld en belichaamt daarmee ook de kernwaarden van LTO Nederland. Dit zijn volgens de organisatie: : toonaangevend, toekomstgericht en maatschappijbewust. De nieuwe voorman- of vrouw moet mensen, sectoren en maatschappelijke thema's met elkaar verbinden. Ook humor, charisma en een goede uitstraling worden gewaardeerd.

Andere voorwaarden zijn ook een ruime bestuurlijke ervaring, een realistische visie op de ontwikkelingen in de agrarische sector, goede communicatieve vaardigheden (ook met de media), de beschikking hebben over overredingskracht, tact en persoonlijkheid, een rijk netwerk bij voorkeur ook in Brussel, goede talenkennis en efficiënt vergaderingen kunnen leiden.

Het bestuur van LTO Nederland heeft de sollicitatieprocedure wel uitbesteed. U heeft tot 20 juni de tijd om te reageren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
klompje 6 Juni 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10870069/Wilt-u-voorzitter-worden-van-LTO-Nederland?]Wilt u voorzitter worden van LTO Nederland?[/url]
Mijn vader zei altijd : als je van een stroper afwilt moet je hem jachtopziener maken. Dus ik stel Marianne Thieme voor.
petatje 6 Juni 2016
Nou, zelfs Marianne zal zich hier niet voor lenen. Een zwaargewicht binnen halen met een deeltijdbaan, tja, bij voorbaat gedoemd te mislukken. En hij moet landbouwbelangen dienen en toch ook de maatschappij in het vizier houden. De sollicitant die schrijft heeft of geen zuiver geweten of komt binnen de korste keren in spagaat. Je zult het maar worden!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden