Lobby LTO zonder effect

EU verlengt sancties Rusland voor vierde keer

21 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Verschillende bronnen melden dat de Europese Unie haar economische sancties tegen Rusland met nog een halfjaar verlengt. Het zou voor de vierde keer zijn dat dit gebeurt. In elk geval blijven ze tot eind januari van kracht, zo wordt gezegd.

Twee jaar geleden zijn de sancties in het leven geroepen, als gevolg van Russische inmenging in Oekraïne. Tegen de Krim werden de sancties vorige week al verlengd, tot 23 juni volgend jaar. voor de rest van Rusland zou dit nu ook het geval zijn, schrijft NOS.

Het is de vierde verlenging van een half jaar door de EU

Het is de vierde verlenging van een half jaar die de EU vervolgt. Volgende week zal naar verwachting het formele besluit worden genomen. Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, was vorige week nog in Rusland om uitleg over de sancties te geven.


De Nederlandse landbouw hoopte dat de sancties zouden worden opgeheven, zodat de Russen hun boycot op landbouwproducten ook opheffen. LTO Nederland werkt al langer aan het opheffen van de sancties, maar dat lijkt geen effect te hebben gehad. De Russische ambassadeur liet weten wel de betrekkingen met Nederland te willen verbeteren. Na de Verenigde Staten is ons land de grootste voedselexporteur ter wereld en Rusland is een belangrijke afzetmarkt.

Het zijn vooral producten als tomaten, paprika’s, kaas en vlees die naar het land toe gaan. Producten waar het land echt niet zonder kan vallen buiten het verbod. Dat levert echter geen vrijbrief. Kijk maar naar de pootgoedimport van Rusland. Ook varkensvlees blijft een heikel punt. Dit product valt buiten het verbod maar mag niet worden geëxporteerd vanwege sancties gekoppeld aan dierziektes.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
bert 22 Juni 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/rss/algemeen/artikel/10870316/EU-sancties-Rusland-voor-vierde-maal-verlengd]EU sancties Rusland voor vierde maal verlengd[/url]
Zeer beangstigend. Betekend dus dat de prijzen tot januari zeker niet zullen stijgen. Eerder dalen doordat de repeterende overproductie de markt alleen maar verder verzadigd. Europa en Rusland gedragen zich als 2 kleine kinderen die ruzie maken en niet willen stoppen. Welke van deze 2 zal het verstandigste zijn?
Jan 18 Februari 2017
Er klopt iets niet gasprom mag wel gas exporteren naar Europa terwijl we een mooie haven hebben in Rotterdam en dat er vanaf daar tot de Duitse grens leidingen liggen.
rinus 18 Februari 2017
In maart zal er hopelijk een einde aan komen
ik stem p.v.v
ze hebben totaal geen besef wat ze de boeren aandoen, echter Poetin komt wel voor zijn boeren op.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden