Campagne 15 weken

Bietencampagne dit jaar eerder van start

31 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

De suikerfabriek in het West-Brabantse Dinteloord gaat op maandag 19 september van start met het verwerken van de eerste suikerbieten. De locatie Vierverlaten in Hoogkerk volgt enkele dagen later, op 23 september. Dat maakt Suiker Unie vandaag bekend.

De start van de campagne ligt daarmee drie dagen voor die van vorig jaar en dat is misschien opmerkelijk te noemen, gezien de groeiontwikkeling van het gewas. Vorig jaar was echter ook van een laat en koud voorjaar te spreken.

19

september

start Dinteloord

In vergelijking met voorgaande jaren is de startdatum gemiddeld. In 2013 werd zeer vroeg, op 9 september, gestart en in 2013 eveneens op 19 september. De campagne duurt naar schatting tot net in het nieuwe jaar. Ongeveer vijftien weken. In 2015 werd over een historisch korte campagne gesproken, die na de kerstdagen al kon worden afgewikkeld. Het areaal voor dit jaar is iets uitgebreid.

Tot begin volgende week is het nog mogelijk om bietenzaad met vroegkoopkorting te bestellen. Inmiddels is de eerste bestellingsronde bijna afgerond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden