Verscherpte importban

Poort op slot voor Amerikaans varkensvet

3 November 2017 - Wouter Baan

De aangescherpte importban van het Kremlin is een tegenvaller voor de vleessector in de Verenigde Staten (VS). Dit zei Thad Lively, vicevoorzitter het Amerikaanse bureau voor de vleesexport (USMEF), tegen GlobalMeatNews.

Volgens Lively toonde de Russische markt kleine tekenen van herstel. Die worden nu gedwarsboomd door de uitbreiding van het importverbod op levende varkens en bijproducten, onder meer de VS en Europa. Lively: "Het is nu definitief afgelopen met het kleine beetje varkensvet dat de VS naar Rusland verscheepte."

Handel op z’n gat
Lively laat verder weten dat de VS nadelig profiteert van de importban die Rusland voor de EU hanteert. Voordat het importverbod in 2014 van kracht ging, exporteerde de VS voor zo'n $600 miljoen aan varkens- en rundvlees.

Andere instanties weerhielden zich van commentaar. Een Amerikaanse exporteur zei dat de export naar Rusland al tijden stil ligt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden