Besluit over toelating

Beroepscomité buigt zicht over glyfosaat

21 November 2017 - Bart-Jan van Zandwijk

Een beroepscomité moet een besluit gaan nemen over de toelating van glyfosaat. Het comité wordt op 27 november opgezet. Dat meldt landbouwminister Carola Schouten op maandag 20 november in een Kamerbrief.

De Europese Commissie (EC) kan het comité instellen als er op expertniveau, in dit geval gaat het om het SCoPAFF, geen gekwalificeerde meerderheid wordt bereikt voor het voorstel. Dat is nu het geval.

Brede meerderheid
Er zal dan een stemming plaatsvinden volgens de regels van een gekwalificeerde meerderheid. De lidstaten die niet vertegenwoordigd zijn, of zich hebben onthouden van stemming, worden dan ook meegeteld bij de berekening van een gekwalificeerde meerderheid. Als zelfs hiermee geen meerderheid wordt bereikt, dan kan de EC het alsnog aannemen. De EC heeft echter aangegeven liever een brede meerderheid te behalen.

De EC heeft op 9 november een voorstel ingediend voor een vernieuwde goedkeuring voor een periode van 5 jaar voor glyfosaat. Tijdens de officiële stemming bleek geen meerderheid voor of tegen dit voorstel, vandaar dat er geen besluit is genomen. Nederland heeft steun uitgesproken voor verlenging van 5 jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Gewasbescherming

Strijd in glyfosaatdossier nog niet gestreden

Nieuws Gewasbescherming

Glyfosaat opnieuw voor 10 jaar toegelaten

Nieuws Gewasbescherming

Geen meerderheid voor herregistratie glyfosaat

Nieuws Gewasbescherming

Kamer niet blij met glyfosaat-oplossing Adema

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden