Bevorderen energietransitie

GroenLeven en BayWa bundelen krachten

16 Maart 2018 - Anne Jan Doorn

GroenLeven, marktleider in de ontwikkeling van zonnedaken en zonneparken, en BayWa starten een samenwerking in Nederland. De bedrijven hebben een joint venture opgericht en 30% van de aandelen is voor GroenLeven.

BayWa r.e. is wereldwijd actief in de sector van hernieuwbare energie en heeft 1.300 werknemers. Bij de joint venture zal GroenLeven blijven opereren onder de merknaam GroenLeven en verkrijgt het bedrijf 30% van de aandelen van de nieuwe BV.

BayWa moet GroenLeven ondersteunen om de uitgebreide portefeuille aan (SDE+) projecten tot realisatie te brengen. De joint venture heeft voor de komende 5 jaar voor 2 gigawatt aan zonne-energieprojecten in de pijplijn. BayWa meldt dat de transactie nog wel goedgekeurd moet worden door de mededingingsautoriteiten.

Meer agrarische projecten
Eerder deze maand maakten FrieslandCampina en GroenLeven bekend dat zij hun gezamenlijke zonnepanelenproject in omvang verdubbelen. In plaats van 416.000 zonnepanelen bij 310 boeren, komen er nu ruim 800.000 zonnepanelen bij 654 boeren.

GroenLeven realiseert ook op agrarische gronden zonneparken, wat nodig is om te voldoen aan de Europese doelstellingen. "We proberen vooral de mindere gronden en overhoeken voor zonneparken te benutten. Ook kijken we naar dubbelgebruik door bijvoorbeeld vee te laten grazen onder de zonnepanelen", aldus Maarten de Groot, woordvoerder bij GroenLeven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Opinie Kasper Walet

Help! De energietransitie verzuipt

Analyse Energie

Grotere voorraden krijgen weinig vat op olieprijs

Nieuws Energie

Afbouw salderingsregeling sneuvelt in Eerste Kamer

Analyse Energie

Zijn de dagen van de salderingsregeling geteld?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden