Nieuws Energie

Zonne-energie opnieuw populairder

30 Mei 2018 - Kimberly Bakker

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen kwam over 2017 uit op 6,6% van het totale energieverbruik. Het is een stijging van 10%, vergeleken met 1 jaar eerder. De grootste stijging is zichtbaar voor het energieverbruik uit de zon, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Het energieverbruik uit de zon steeg afgelopen jaar met 31%. De capaciteit van zonnepanelen voor zonnestroom steeg met 800 megawatt naar 2.900 megawatt, een record. Daarnaast nam ook de energie uit wind met 15% toe. Dit had vooral te maken met de grote hoeveelheid windmolens die in de loop van 2016 op zee zijn geplaatst.

Biomassa neemt toe
Ook het verbruik uit biotransportbrandstoffen is fors gestegen. Daarbij is biomassa met 61% de grootste bron van hernieuwbare energie. In vergelijking tot vorig jaar is het gebruik daaruit met 8% gestegen. Vooral het verbruik voor vervoer nam toe (+30%). Dit hangt samen met een toename van de verplichting tot het leveren van hernieuwbare energie voor vervoer. 

Opvallend is echter dat Cor Pierik, landbouwwoordvoerder van het CBS eerder in een 'BB Feiten' aangaf dat de populariteit van groene energie niet per se toeneemt. Bekijk dat interview hier.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Energie

Elektriciteitsprijs is behoorlijk instabiel

Opinie Kasper Walet

Duurzame energie komt ook naar jou toe

Opinie Kasper Walet

Rem nodig op de energietransitie

Analyse Energie

Hogere dieselprijs door Rusland en Venezuela

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox