CNH

BB Weer Agxtend

Precisielandbouw in nieuw bedrijf bij CNH

4 December 2018

CNH Industrial, het moederbedrijf van de trekkerfabrikanten New Holland, Case IH en Steyr, lanceert een nieuw bedrijf: Agxtend. Het zal de aftermarket precisielandbouwtechnieken daaronder scharen; onder meer scanners, sensoren en weerstations vallen binnen het portfolio.

Naast de 3 trekkermerken zijn de producten ook voor derden leverbaar, of beschikbaar als aftermarket optie via CNH-dealers. Het bedrijf noemt de stap als een belangrijk onderdeel in hun strategie om klanten meer te bieden dan rechtrijsystemen voor hun trekkers.

Nederlandse link
Het pakket dat Agxtend gaat bieden, bestaat uit 5 producten. Die zijn allen afkomstig van de samenwerkingsverbanden die de afgelopen jaren met andere fabrikanten werden gesloten. Zo neemt CNH de weerstations en vochtsensoren van het Nederlandse AppsforAgri af. Die heten bij CNH Rainxact en Soilxact.

Een ander product is de elektrische onkruidbestrijder van het Duitse merk Zasso, waarmee vorige maand een samenwerking werd aangekondigd. Bij CNH heet dit apparaat, dat nog in de testfase zit, Xpower. De Soilmapper van fabrikant TSM wordt Soil Xplorer genoemd. Hij kan de werkdiepte van machines automatisch aan de bodemsamenstelling aanpassen. Ook de NIRS-sensor, die New Holland samen met het Italiaanse Dinamica Generale in de hakselaars bouwt, valt onder Agxtend.

Samenwerking met Isaria
Nieuw is de Crop Xplorer, die CNH van het Duitse Isaria betrekt. Dit bedrijf levert de gewasscanner al langer aan fabrikant Claas. Volgens CNH kunnen de 5 producten allemaal gebruikt worden in combinatie met de bestaande elektronica en gps-systemen van het bedrijf.

Dealers van Case IH, NH en Steyr kunnen de Agxtend-producten vanaf het eerste kwartaal 2019 verkopen. Om te beginnen in Europa, wat later naar andere regio’s wordt uitgerold.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox