Nieuws Foodpartner

Vion laat Tour de Dumoulin op vlees draaien

4 September 2019 - Jeannet Pennings - 1 reactie

Vion gaat de deelnemers van de eerste editie van de 'Tour de Dumoulin', het evenement van de Nederlandse wielertopper Tom Dumoulin, van vleeswaren voorzien. Als foodpartner van het evenement zegt Vion het belang van een gebalanceerde en gezonde levensstijl te willen benadrukken.

Vanuit zijn liefde voor het wielrennen en de ontwikkeling van de jeugd heef Tom Dumoulin, de beste wielrenner van Nederland en winnaar van de Ronde van Italië in 2917, het initiatief genomen tot Tour de Dumoulin. Het evenement vindt plaats op 6 oktober met start en finish op de Markt in Maastricht. Er is een programma voor de jeugd (tot 14 jaar) en een toertocht (vanaf 15 jaar) van 75, 125 en 175 kilometer over uitdagende routes die Dumoulin zelf heeft samengesteld.

De deelnemers aan het jeugdprogramma krijgen een gezond ontbijt en lunch met vleesproducten van het biologische merk De Groene Weg. De toertochtrijders krijgen na afloop een lunch met biologische vleesproducten voorgeschoteld. “Goede eiwitten in de voeding zijn tenslotte cruciaal”, stelt Dumoulin.

Wielrennen als inspiratie
De wielrenner wil met het organiseren van de het evenement deelnemers inspireren tot bewegen, het volgen van een gezonde levensstijl en bijdragen aan sportieve ambities en groei. Die gedachte sluit volgens Vion goed aan bij het bedrijf en haar klanten. “Wielrennen is een grote sport in Nederland en geeft inspiratie om mensen meer en met plezier te laten bewegen en gezond eten draagt daar aan bij. Samen maken we ons hard voor een sportieve toekomst voor iedereen”, aldus Nancy Aschman, directeur Communicatie en Duurzaamheid van Vion.

De ondertekening van het partnership vond plaats bij boerderij van Karsveld in het Limburgse Gulpen. De boerderij werkt al vier generaties samen met Vion en werd in 2016 uitgeroepen tot een van de 10 meest duurzame stallen op het gebied van dierenwelzijn, natuur en milieu in Nederland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
hans 4 September 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10883879/vion-laat-tour-de-dumoulin-op-vlees-draaien]Vion laat Tour de Dumoulin op vlees draaien[/url]
"de beste wielrenner van Nederland", nou nou!

Historisch gezien zeker niet, en momenteel nog maar de vraag.

Verder, op een boerderij met vooral tourisme als hoofdzaak, waar de boerderij ten dienste staat. Een boerderij die dus ook niet rond komt, zelfs met Vion als afnemer. Maar wel door Vion gebruikt als uithangbord, de ned. landbouw anno 2020.

En de topsport wielrennen samen met de tobsport koeien, net naast Belgie, een mekka van de "stimulerende middelen" ...
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Nieuws Agribusiness

Vion grijpt in en trekt zich deels terug uit Duitsland

Analyse Varkens

Varkensslachters in ons land zien winst verdampen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden