Nieuws Agractie 2019

Agractie wil voorlopig geen protest op Schiphol

2 Oktober 2019 - Anne Jan Doorn - 11 reacties

De organisatie van het boerenprotest op 1 oktober staat niet achter plannen om 29 oktober een protest te houden op Schiphol. Op sociale media circuleren plannen van boeren om met de trekkers naar de luchthaven te gaan. De organiserende partijen willen de politiek echter de kans geven om te reageren op de protesten.

Zowel de Farmers Defence Force als Agractie geven aan dat er nog geen concrete plannen zijn voor als de politiek niets doet met de boodschap die 1 oktober is afgegeven. Wel geeft de organisatie aan dat het plannen gaat maken en uitvoeren als het nodig is.

Waardering weggooien
FDF en Agractie werken dus niet mee aan de geruchten dat er op 29 oktober opnieuw protesten op Schiphol worden gehouden. Hoewel de organisatie begrijpt dat er veel emotie is, wordt erop aangedrongen nu niet direct de waardering die 1 oktober is verkregen weer weg te gooien. Zij hebben een boodschap met deze strekking verspreid op de whatappgroepen van de Agractie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
11 reacties
harry 2 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884199/agractie-wil-voorlopig-geen-protest-op-schiphol]Agractie wil voorlopig geen protest op Schiphol[/url]
Groot gelijk

Boeren hebben niks te zoeken bij de luchthaven of andere grote bedrijven. Het is niet de schuld van deze bedrijven dat de landbouw geraakt wordt. Zij maken gebruik van de regels die er zijn, net als wij dat ook doen.

Door ons netjes te gedragen en geen rotzooi achter te laten hebben we wel een visitekaartje achter gelaten. Een topsector die respect heeft voor de omgeving.
Mercatus 2 Oktober 2019
Inderdaad het is de regelgeving die verkeerd is niet de luchthaven of grote bedrijven. Stikstof uitstoot slecht voor de natuur? Mijn gewassen hebben altijd te kort. Er is voor niks kunstmest uitgevonden.
petatje 3 Oktober 2019
Dit fakenieuws haalde zelfs het NOS journaal om een negatieve beeldvorming omtrent boeren te creeeren. Ook hier heeft de linkse kli ek het voor het zeggen en worden geruchten al als feiten weergegeven!
De boer is god 3 Oktober 2019
Gelukkig maar, als de boeren daar verkeersregels gaan negeren, hekken gaan platrijden hebben we een groter probleem. Zeer gevaarlijke ontwikkeling dat een groepering in Nederland (met zware materialen in bezit) denkt dat ze boven de wet staan.
Student 3 Oktober 2019
Reken maar de overheid ook veel minder tolereert op het moment dat dit soort acties er wel gaan komen. Dan wordt Defensie en ME ingeschakeld en is het over met de acceptatie. De landbouw heeft een prachtig signaal afgegeven door een protest vorm te geven zonder activistisch te worden (in tegenstelling tot milieubewegingen bijvoorbeeld). Koester dat het zo kan. Het zou mijn inziens veel beter zijn om de grote marktpartijen eens tot nadenken te dwingen. Dat kan bijvoorbeeld door distributiecentra van grootgrutters te blokkeren
Abonnee
haarlemmermeer 3 Oktober 2019
Er wordt gezinspeeld op distributiecentra. Totaal geen zin.
Momenteel zijn er ontwikkelingen in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland om naar Brussel af te reizen en daar een statement te maken. Hierbij kan je rekenen op steun van de Nederlandse burger als er 1.500 KM ochtendspits komt te staan. Moeten wel het momentum afwachten, dat had de actie van 1 oktober in iedergeval wel
klaas 3 Oktober 2019
Als boeren weer willen protesteren moeten ze naar Wageningen! Daar wordt het beleid onderbouwd, daar zijn de rapporten gemaakt waar politici hun kennis op baseren. Ze stonden in mijn visie in Den Haag verkeert. Als boeren naar de Raad van State stappen om een oordeel te vragen over driftreductie is de kans heel groot dat die net als de PAS wordt afgeschoten. Waarom maken jullie geen gebruik van dit democratische recht? En waarom informeert de journalistiek zijn lezers niet beter op dit terrein?
greet 3 Oktober 2019
Waarom zetten we geen drones bij protest? Voedings- en bierfabrikanten, alsmede supermarkten halen de boeren het vel of de oren. Krimp compenseren door hogere prijzen
Jennie klaver -stam 3 Oktober 2019
Beste boeren laat jullie niet uit elkaar halen door fake nieuws. Ik was zo trots op jullie dat de demonstratie zo vreedzaam verliep. Jullie hebben zoveel goodwill gekregen gooi dit niet weg door oproerkraaiers die er baat bij hebben dat het uit de hand gaat lopen. We weten hoe dat werkt in Nederland.Bij alle protesten komen mensen die er baat bij hebben om rotzooi te schoppen. Dit was de eerste demonstratie waar ik met kippenvel naar heb gekeken. Ga op deze manier door met strijden voor de goede zaak.En groen links en D66 dat ze een koekje van eigen deeg krijgen met de volgende verkiezingen. Ik zal zeker niet op ze stemmen.
Boerendochter 4 Oktober 2019
Laat ze Schiphol maar platgooien. Klagen over dierenmishandeling terwijl er zoveel mensen zijn die hun hond aan een boom zetten omdat zij zo nodig op vakantie willen.
Als boeren op vakantie zijn zorgt er altijd iemand voor hun vee. Ik zit er niet mee als Schiphol een dag wordt afgezet.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden