Eigen foto

Nieuws Boerenprotest

'Weer protesten als Kamer niets doet met eisen'

1 Oktober 2019 - 30 reacties

De Farmers Defence Force gaat over 4 weken weer protesteren als er niets gedaan wordt met de actiepunten die het dinsdag 1 oktober bij de minister heeft ingediend. Agractie wil zelfs binnen 2 weken reactie van de minister op voorstellen van de organisatie.

"We hebben een ultimatum van 4 weken gesteld. Als het kabinet binnen deze periode niets doet met actiepunten die wij ingediend hebben, dan gaan we opnieuw protesteren", aldus Sieta van Keimpema, woordvoerder van de actiegroep. "We willen dat de Tweede Kamer een concrete actie verbindt aan de protesten."

Eisenpakket
Een concreet punt is dat het kabinet geen standpunt in mag nemen over het stikstofrapport van de commissie Remkes voordat het overleg heeft gehad met boerenbelangenbehartigers. "Wij willen net als LTO Nederland aan tafel hierover, omdat blijkt dat boeren niet genoeg vertrouwen in LTO Nederland hebben", aldus Keimpema.

Andere eisen van de actiegroep zijn onder meer kostendekkende prijzen voor producenten en geen vee inleveren vanwege de aanpak van stikstof. Ook moeten oneerlijke handelsakkoorden verdwijnen: wat hier niet mag worden geproduceerd, mag hier niet worden geconsumeerd. 

€17,5 miljoen
Bart Kemp van Agractie heeft een plan aan minister Schouten voorgelegd waarin tot de puntjes beschreven wordt wat Agractie wil: "Er is budgettair onderbouwd dat we ieder jaar €17,5 miljoen willen. Dat willen we onder meer gebruiken voor eerlijke lespakketten op school en eerlijke prijzen voor de boer. Ik wil binnen 2 weken een reactie van de minister", aldus Kemp. Op sociale media gaan inmiddels berichten rond dat boeren op 29 oktober Schiphol willen blokkeren als er geen actie wordt ondernemen vanuit de politiek.

boerenbusiness.nl

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
30 reacties
dirk 1 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884187/weer-protesten-als-kamer-niets-doet-met-eisen]'Weer protesten als Kamer niets doet met eisen'[/url]
Complimenten aan Bart Kemp! De beste man had een geweldige nette uiteenzetting ten publiek gebracht. Jammer dat Schouten er niet inhoudelijk op in ging maar slechts een papiertje voorlas.
Sjef van Ostaden 1 Oktober 2019
De boeren hebben zich vandaag weer van hun beste kant laten zien. Zich niet houden aan verkeersregels, aanwijzingen van de politie, het aanrichten van vernielingen, burgerlijk ongehoorzaam zijn, vervoeren van personen op ongeoorloofde wijze op landbouwvoertuigen, grof intimideren etc. Boeren op zijn best, maar wanneer realiseren ze eens dat ze steeds meer regels en wetgeving op hun dak krijgen, omdat ze altijd langdurig zich niet aan de opgelegde regels houden, die democratisch zijn vastgelegd en vastgesteld. Zo als ik zei de boeren lieten vandaag weer zien dat zij de koning van Nederland willen zijn. Als dit jullie manier van sympathie winnen is, hebben jullie het vreselijk mis. Je vergeet even dat jullie 46% van de uitstoot veroorzaken en jullie zijn slecht 50.000 x4of 5 is ca 250.000 inwoners van Nederland. Wanneer beseffen jullie nu eens dat jullie met 46% van de uitstoot, en daar is waarschijnlijk het verbruik van aardgas, diesel etc nog niet eens bijgeteld dat elk boerengezinslid jong of oud ca 60 keer meer uitstoten dan elke andere Nederlander. Wordt het dan eens niet tijd om hier op aangesproken te worden en dat er eindelijk eens structurele maatregelen worden genomen om dit te verminderen.
Abonnee
roy009 1 Oktober 2019
welke uitstoot? je weet niet eens waar je het over heb man! En die eerste zinnen slaan helemaal nergens op. Je zult nog wat meemaken als boeren echt kwaad worden. deze stikstofregels vanuit Brussel zijn ontstaan door falende politici, wat zou jij doen als ze de rekening bij jou neerleggen?
dirk 1 Oktober 2019
Sjef@ , als ik jou was zou ik uit protest nooit meer iets eten wat door de boeren is geproduceerd. Haal het lekker uit de Oekraíne of zuid-Amerika! Met je gelul over 46% , leugens die je je lekker napraat. Zullen we even laten meten wat er over blijft na aftrek wat onze gewassen opnemen. Indoctrinatie heeft je flink te pakken zo te zien.
tempo 1 Oktober 2019
sjef is groene volkert
drent 1 Oktober 2019
sjef, wij stoten dan vlgs jou wel 60 x meer uit dan de normale Nederlander maar wij produceren voedsel, wat voor nut ben jij voor de samenleving dan?
Abonnee
piet 1 Oktober 2019
Bart je hebt het buitengewoon GOED gedaan.
mijn complimenten

Sjef krijg geen Nederlands geproduceerd voedsel meer als het aan mij ligt
Kjol 1 Oktober 2019
Gestoorden zoals Sjef hebben vooral last van zichzelf, laat ze lekker onkruid vreten uit een natuurgebied.
Bob 1 Oktober 2019
Als het aan mij ligt krijgt sjef helemaal geen voedsel!!!
Anja 1 Oktober 2019
Sjef eet alleen voedsel uit de Oekraïne en van nog véél verder weg. Lekker over laten vliegen uit die landen. Beetje meer respect voor je eigen boeren, vriend.
frits 1 Oktober 2019
Sjef, laat cijfers en conclusies over aan mensen die er verstand van hebben. Vraag me daarnaast af of jij dit bericht met deze strekking ook bij een klimaatdemonstratie zou plaatsen...
bblogic 1 Oktober 2019
Ontneem de helft van de "postzegel" natuurgebieden het etiket "natura 2000" en het stikstofprobleem is opgelost. Kost helemaal niks. Ook de natuur in merkt er verder niets van. Anno 2019 is de overheid vooral goed in het veroorzaken van problemen, en niet, zoals je zou mogen verwachten, het oplossen ervan.
Zuidboer 2 Oktober 2019
Geen eten meer voor Sjef als het aan mij ligt. Een ondankbare hond met oogkleppen op als deze zouden ze permanent de toegang tot de supermarkt mogen ontzeggen. Misschien dat hij dan noodgedwongen eens de moeite gaat nemen om zaken vanuit een breder perspectief te gaan bezien. Tegenover uitstoot staat immers ook opname van stikstof en CO2.
Mdv 2 Oktober 2019
Record aantal km. file bereikt maar een groter record is,de burger heeft begrip om in deze historiche file te staan. Zelfs stadsmensen schreven "Ik sta al een uur op de A12, maar ik sta vierkant achter de boeren" . Laat Den Haag dat goed weten.
hosternokke 2 Oktober 2019
van ostaden ... ...! jij mag over 4weken met je lompe opmerkingen je zegje doen
welkom.
Rinco de Koeijer 2 Oktober 2019
Gisteren hebben we allemaal gezien waar eensgezindheid onder boeren toe kan leiden. Alleen maar complimenten. Blijf met een mond spreken en schouder aan schouder staan. Het was me een eer om namens de Zeeuwse ZLTO afdelingen aanwezig te mogen zijn op het Malieveld in den Haag. Maar lees ik het hierboven nu goed? Probeert Sieta van Keimpena nu dezelfde dag nog verdeeldheid in de rangen te zaaien? Ze zal verkeerd geciteerd zijn mag ik hopen.
peter 2 Oktober 2019
Heeft lto dan iets bij gedragen Rinco de Koeijer? Ik vind het goed van Sieta van Keimpema dat ze bij de besprekingen aanwezig wil zijn. Het is spijtig te moeten concluderen maar lto heeft zijn langste tijd gehad! De huidige generatie wil zich aan sluiten bij de nieuwe vakbonden. jammer maar helaas de realiteit!
huhuhuhuhu 2 Oktober 2019
Let maar op cencuur hier, boerencensuurness
tot hier en niet verder 2 Oktober 2019
dankzij lto zitten we in deze situatie, laat ze het weer niet opnieuw verknallen
Zuidboer 2 Oktober 2019
Rinco de Koeijer schreef:
Gisteren hebben we allemaal gezien waar eensgezindheid onder boeren toe kan leiden. Alleen maar complimenten. Blijf met een mond spreken en schouder aan schouder staan. Het was me een eer om namens de Zeeuwse ZLTO afdelingen aanwezig te mogen zijn op het Malieveld in den Haag. Maar lees ik het hierboven nu goed? Probeert Sieta van Keimpena nu dezelfde dag nog verdeeldheid in de rangen te zaaien? Ze zal verkeerd geciteerd zijn mag ik hopen.
Volgens mij is die verdeeldheid er toch al Rinco?. Op zo'n speciale dag als gisteren vind LTO het klaarblijkelijk toch nog even nodig om met Tjeerd de Groot om de tafel te gaan zitten bij Nieuwsuur. Dat terwijl hem, geheel terecht, de microfoon door organisator zelfs is ontnomen, omdat hij het net als Klaver, nodig vond om de boel even op te ruien. Waarom dan toch nog even de plooien glad strijken en krasse uitspraken doen tav het gevoelig liggende stikstofdossier? Als ik mevrouw Vedder hoor over gebiedsgerichte maatregelen en aanpak inzake dit dossier, dan hoop ik dat ik haar verkeerd heb verstaan. Je bewijst jezelf als belangenorganisatie hiermee geen goede dienst. LTO zal minder op de praatstoel moeten gaan zitten en zich meer van meet af aan moeten aansluiten bij deze initiatieven. Even goed in de spiegel kijken m.a.w voordat je iemand anders iets verwijt.
jp 2 Oktober 2019
Ik verwonder mij iedere keer over de getallen die de politiek aanhoud uit de berekeningen, landbouw 46% en vliegverkeer 1%... ik mis (zeker ook gisteren in nieuwsuur) het keihard weerleggen van deze cijfers vanuit onze sector. Je kunt deze cijfers maken zoals je wilt, ligt aan wat je wel en niet meeneemt in deze metingen. Deze cijfers komen de politiek goed uit. Landbouw is veel gemakkelijker aan te pakken dan de andere sectoren van waaruit oud politici sterk lobbeyen en de toekomstige banen liggen van de huidige politici....
En in de randstad moet men wel verder kunnen blijven bouwen natuurlijk.
Kjol 2 Oktober 2019
Calon is echt de volstrekt verkeerde man op de verkeerde plaats, een pion van de politiek.
Kjol 2 Oktober 2019
Stikstof emissie Schiphol betreft alleen onderstaande uitstoot, dus niet die totale uitstoot van alle vliegtuigen die over Nederland vliegen, waar is die uitstoot gebleven?

Emissies door starts, landingen en taxiën van vliegtuigen en het gebruik van interne transportmiddelen op vliegvelden.
bblogic 2 Oktober 2019
Meer dan de helft van de grond in Nederland is in gebruik als landbouwgrond. Het is dus niet meer dan logisch dat de landbouw de meeste stikstof uitstoot. Net zo logisch als dat de landbouw de meeste vogels herbergt, het meeste water opslaat, en ook nog eens voedsel produceert. De oplossing voor het stikstofprobleem is gelegen in de wirwar aan natura 2000 gebieden die over Nederland is uitgestrooid. Geen enkel ander Europees land heeft dat op zo'n domme manier gedaan. Ik stel voor om deze etiketten over te zetten naar de stadsparken. Te beginnen met het Vondelpark in Amsterdam.
JH 2 Oktober 2019
Jajaja goed plan en de hofvijver kan ook heel goed
Zeepertje 2 Oktober 2019
Ik was bij u allen op het Malieveld van 06:00 tot 15:00 uur. Vanuit t zuiden des lands puur ter ondersteuning van u allen. Laat u niet de vernieling injagen! En houd die politieke ratten in de gaten. Wanneer Schouten zegt; "Wat mij betreft", dan zegt dat dus NIETS want als anderen zoals bv EU etc... U kunt het zelf invullen. Het was gisteren werkelijk hartverwarmend en overweldigend. Eindelijk voelde ik weer eens iets van trots als Nederlander. In geen tijden gevoeld! Met al die verkeerde shit waar men zich in den Haag mee bezig houdt zoals stereotyperend speelgoed of transgenderpromotie en homolobby. We zijn onszelf hiermee aan het vernietigen. Het verkeerde wordt gepromoot en het goede, waaronder u als boeren ook valt, wordt vernietigd. LET'S STAND STRONG TOGETHER!
Gert 2 Oktober 2019
Eens met @Zuidboer, Eline Vedder voegde helemaal niets toe bij Nieuwsuur, terwijl Tjeerd de Groot het allemaal prachtig vond en zijn boodschap goed kon ventileren. Vedder 'vergat' de stikstofopname door de landbouw, de 100 miljard exportwaarde en sprak in algemeenheden. Gemiste kans van haar (LTO).
???!!! 2 Oktober 2019
samen sterk prima, maar dan eerst samen lto de nek omdraaien
jp 2 Oktober 2019
klopt, wat ik al zei... gelijk de getallen moeten weerleggen en Tjeerd vast moeten zetten op "gemanipuleerde getallen" waar overigens nieuwsuur ook haarfijn aan mee doet. Wat te denken van die 2% beroepsbevolking in de landbouw, ook gelijk van tafel moeten vegen daar. Alle bedrijven die gelinkt zijn aan de landbouw (toeleveranciers, mechanisatie, transport, advies ect,ect) worden niet meegenomen.
Hetzelfde met de financiële bijdrage die sinds gisteravond in nieuwsuur helemaal niets meer bijdraagd aan de bv nederland. Wat een gemiste kans om daar vol tegen in te gaan en Tjeerd helemaal klem te zetten. Je zag de presentator gewoon denken 'hij heeft echt gelijk' manman wat een gemiste kans. Toont overigens ook aan hoe links de omroep is....
H 3 Oktober 2019
Ga zo door Jongens. Ben trots op jullie. Reken maar dat 3/4 van de Nederlandse bevolking achter jullie staan.
Aanpakken die kabouters daar in den Haag
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

DDB: belangenbehartiging melkveehouders versterken

Nieuws Belangenbehartiging

DDB: belangenbehartiging melkveehouders versterken

Milieuorganisaties en actieboeren vinden elkaar

Opinie Dick Veerman

Milieuorganisaties en actieboeren vinden elkaar

Preses LTO roept op tot lef en durf na stikstofactieplan

Politiek Stikstof

Preses LTO roept op tot lef en durf na stikstofactieplan

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

Interview Roy Nillesen

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief