Eigen foto

Boerenbusiness Landbouwcongres

Het Landbouwcongres 2019, wie zijn de sprekers?

17 Oktober 2019 - 9 reacties

Het Nationaal Economisch Landbouwcongres 2019 komt eraan. Boerenbusiness steekt ieder jaar de thermometer in de landbouw, met dit jaar het thema: 'Ondernemen in een ander klimaat'. Ben jij er op 18 december bij in Amersfoort?

Ondernemen in de agrarische sector staat in 2019 in het teken van een ander klimaat. Politiek, meteorologisch, de samenleving, van alle kanten komen veranderingen op de agrarische sector af. Hoe bereidt u zich als ondernemer voor op dergelijke veranderingen en hoe maakt u zich weerbaar in deze roerige tijden?

Het Nationaal Economisch Landbouwcongres van Boerenbusiness geeft de antwoorden. Een evenement vol actuele cijfers en visies voor nieuwe inzichten en inspiratie en een mooie gelegenheid om te netwerken.

Inspirerende sprekers
Met trots presenteren wij de sprekers van editie 2019: landbouwminister Carola Schouten deelt haar ideeën over het ondernemen in de toekomst en econoom Mathijs Bouman licht de economische invloed op agrarisch ondernemers toe. Ook worden de Boerenbusiness Awards voor het eerst uitgereikt door juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen.

Samen met onze partners: het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Wageningen Universiteit, kijken we naar de economische ontwikkelingen van nu en de gevolgen daarvan voor de toekomst.

Kringlopen in de landbouw
Het CBS gaat dieper in op 'Kringlopen in de landbouw: op weg naar het sluitende verhaal'. De vele rapporten en artikelen over kringlopen in de landbouw vallen als rijpe appels van de boom. Sommigen smaken naar meer en andere slaan de plank behoorlijk mis. Het is een gigantische uitdaging in dit complexe werkveld aan de juiste knoppen te draaien en hiermee in 2050 alle kringlopen in de landbouw te sluiten. Het gaat dan vooral over de macro-economische statistieken, de energiebalans, de stikstofbalans en de handelsbalans. Om de impact van de agrarische activiteiten op het milieu goed te monitoren is de ketenbenadering cruciaal.

Waarop baseer je je strategie?
Wageningen Universiteit (WUR) gaat dieper in op 'Ondernemen in een nieuwe realiteit'. Hightech, natuurinclusief, mega-, micro-, wereldmarkt, kringlooplandbouw, kritische burgers, prijsbewuste consumenten; veel agrarisch ondernemers zijn continu op zoek naar de manieren om in te spelen op trends en ontwikkelingen. Hoe bouw je als ondernemer aan een toekomstbestendig bedrijf op een speelveld waar de lijnen continu in beweging zijn en waar iedereen er wel wat van vindt? Waarop baseer je je strategie? Wat past bij jou en je bedrijf? En wat zijn de do’s and don’ts?

Ben jij erbij?
Ben jij er dit jaar bij? Ga voor meer informatie over het programma en sprekers en voor het bestellen van tickets naar www.landbouwcongres.nl en meld je snel aan! Voor abonnees van Boerenbusiness ligt er een gratis ticket klaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
9 reacties
Student 17 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884375/het-landbouwcongres-2019-ben-jij-erbij]Het Landbouwcongres 2019, ben jij erbij?[/url]
"landbouwminister Carola Schouten deelt haar ideeën over het ondernemen in de toekomst"

Hou maar op, zij heeft wel laten zien dat er voor een goede ondernemer momenteel geen betrouwbare overheid is om lange termijn afspraken mee te maken.
???!!! 18 Oktober 2019
dan is ze toch al meer dan 6 weken afgetreden?
Zuidboer 18 Oktober 2019
Het is haar taak toch helemaal niet om op de stoel van de ondernemer te gaan zitten. Het zorgen voor goede en toekomstige randvoorwaarden daar dient ze voor te zorgen ipv alle ruimte die er is dicht timmeren. Laat het ondernemen maar aan de ondernemers over. Die zijn daarvoor capabel genoeg.
STEYR 18 Oktober 2019
ZITTEN ER OOK BOEREN IN DE ZAAL OF ZIJN ZIJ OOK UITGENODIGD OM TE SPREKEN OF ZIJN HET WEER DEZELFDE MENSEN SCHOUTEN DE GR OOT HET RIVM DE HELE LINKSE KLIEK
Abonnee
Boerenbusiness 18 Oktober 2019
Er komen vanuit allerlei verschillende hoeken sprekers. Vanuit de politiek komen de laatste tijd steeds meer ontwikkelingen waar we rekening mee moeten houden en die grote invloed hebben op de bedrijfsvoering. Een onmisbare zaak om mee te nemen als we nadenken over hoe we als ondernemers een gezond en toekomstbestendig bedrijf runnen.

Iedereen is overigens welkom op het Nationaal Economisch Landbouwcongres. Het grootste deel van de bezoekers bestaat uit boeren. Interesse in tickets of meer informatie? Bekijk dan de website of neem gerust contact met ons op.
schoenmakers 1 18 Oktober 2019
ik ga mijn tijd niet verbrassen aan zulke onbetrouwbare personen, ik kan mijn tijd beter besteden
Abonnee
Hannes 18 Oktober 2019
Daar wil je voor je verdriet toch niet bij zijn , minister Schouten die komt vertellen hoe je moet ondernemen terwijl ze heel de sector om zeep helpt en dan meneer Bouman die laatst bij nieuwsuur ook nog wat cijfers liet zien dat we niets bijdragen aan de economie en ik vermoedt dat hij nog bevriend is met meneer de Groot van D66 want ze praten exact over dezelfde getallen
Poterboer 18 Oktober 2019
Het zou Boerenbusiness sieren dat ze de minister - als steun aan de boeren - afzeggen voor het congres. Voor de minister ook beter, anders staat ze weer tegenover een zaal terecht protesterende boeren.
dirk 19 Oktober 2019
Er is zo geen toekomst voor geen enkele boer in Nederland. Dus ook nog wat mee aanhuichelen met de kliek die ons verraadt: nooit!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

BB TV Cor Pierik

Hoeveel melkveehouders zijn straks agro-industrie?

Interview Robert Hoste (WUR)

'Varkens houden voor wereldmarkt vraagt moed'

Nieuws CBS

Nederland importeert voor 2 miljard euro uit Oekraïne

Nieuws Voer

Voerprijs in maand tijd fors hoger en dat lijkt trend

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox