Shutterstock

Nieuws Boerenprotest

Forum voor Democratie en PVV plussen licht in peiling

18 Oktober 2019 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Forum voor Democratie en de PVV, de 2 partijen die zich in de laatste dagen nadrukkelijk hebben geprofileerd als pro-boer, winnen licht in de laatste peilingen. Ook CDA, dat traditioneel gezien een boerenachterban heeft, is iets populairder. De VDD blijft veruit de grootste partij. 

Als er op 18 oktober 2019 verkiezingen waren gehouden, dan had de VVD volgens de peiling 30 zetels behaald. Dit zijn 3 minder dan bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen van 2017. CDA, GroenLinks en de PvdA komen alle 3 uit op 16 zetels. Voor het CDA is dat 1 zetel winst, ten opzichte van de peiling, begin september, maar 3 zetels verliest ten opzichte van 2017.

D66 blijft gelijk in peiling
De PVV, waarvan leider Geert Wilders de boeren op woensdag 16 oktober nog toesprak op het Malieveld/Koekamp, behaalt 15 zetels. Dit zijn 2 meer dan de vorige peiling, maar nog altijd 5 minder dan bij de verkiezingen in 2017. Forum voor Democratie, nu met 2 zetels vertegenwoordigd in het parlement, staat in de meest recente peiling op 12 zetels. Voor de partij van Thierry Baudet, met collega-Kamerlid Theo Hiddema ook spreker op het Malieveld/Koekamp, is dit een zetel meer dan bij de peiling begin september. 

D66 en Partij voor de Dieren blijven gelijk staan in de peiling. De twee partijen die niet populair zijn bij boeren, staan op respectievelijk 11 en 6 zetels. Voor D66 is dit een verlies van maar liefst 8 zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2017, de Partij voor de Dieren wint er eentje.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
schoenmakers 1 18 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884397/forum-voor-democratie-en-pvv-plussen-licht-in-peiling]Forum voor Democratie en PVV plussen licht in peiling[/url]
pvv, is gewoon een veredelde pvdd, ik heb er veel mee op gehad, maar sinds dat de pvv het nertsenverbod gesteund heeft, is wilders voor mij afgedaan
schoenmakers 1 18 Oktober 2019
nertsen, buitenland, minder dierwelzijn, er blijven er net zoveel, de markt vraagt, maar of de beestjes het in China of zo beter hebben, ik vraag het me af????????????
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden