Pali Group

Nieuws warme sanering

Animo om te stoppen veruit het grootst in Brabant

30 Januari 2020 - 3 reacties

Ruim 60% van de varkensboeren die zich hebben aangemeld voor de saneringsregeling komt uit Noord-Brabant. Dat meldt de Provincie Noord-Brabant op basis van cijfers van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Het gaat in totaal om 305 Brabantse varkenshouders die interesse hebben in de zogenaamde warme sanering. In totaal hebben 503 varkensbedrijven zich aangemeld. Dat het merendeel uit Noord-Brabant komt, is geen verrassing. Dat ruime interesse in de regeling bleek al uit een eerdere inventarisatie in diverse gemeenten. Ook in Limburg en Oost-Nederland is de interesse groot met respectievelijk 102 en 96 aanvragen.

Tekort budget
De inschrijvingstermijn voor deelname aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) werd op 15 januari gesloten. Toen werd duidelijk dat de regeling massaal is overtekend. Met het huidige budget van €180 miljoen kunnen waarschijnlijk zo’n 300 varkensbedrijven stoppen.

Landbouwgedeputeerde Anne-Marie Spierings van de Provincie Noord-Brabant hoopt dat het Rijk extra geld beschikbaar stelt voor de sanering. “Voor boeren is het een emotioneel besluit om hun bedrijf te stoppen. Ik wil dat zoveel mogelijk varkenshouders die zich hebben aangemeld de gelegenheid krijgen om een nieuwe toekomst in te gaan.”

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
regelbedenker 30 Januari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10885721/animo-om-te-stoppen-veruit-het-grootst-in-brabant]Animo om te stoppen veruit het grootst in Brabant[/url]
Ik ben benieuwd hoeveel er werkelijk aan mee gaan doen als de varkenshouders alles goed in beeld hebben
Frans 30 Januari 2020
Gerelateerd aan de aanwezige varkens is de animo in Brabant juist het laagste. Verder prima sanering, niets mis mee. Hoop dat onze aanvraag gehonoreerd wordt.
SjefO 31 Januari 2020
Wat wil je met bestuurders als Spierings en Grashof.
Het enthousiasme voor agrarisch ondernemen in Brabant is nul . nul
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Stoppersregeling

Stopper mag niet elders zelfde dieren gaan houden

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox