Varkenshouder

veehouderij oude schuur

Nieuws Duitsland

'Kosten hervormen Duitse veehouderij onderschat'

De veehouderij in Duitsland moet diervriendelijker worden en daarom moet de sector hervormd worden. Het is een plan dat al jaren op tafel ligt en de eerste aanbevelingen zijn eind vorig jaar naar de landbouwminister Julia Klöckner gestuurd. Nieuw onderzoek laat echter zien dat de kosten voor het hervormen van de Duitse veehouderij wellicht flink onderschat zijn.
4 Maart 2021
supermarkt Plus

Nieuws Retail

Varkens- en rundvleesboer Plus krijgt extra bijdrage

Varkens- en rundvleesboeren die aan supermarktketen Plus leveren, krijgen een extra bijdrage, zo schrijft de retailer in een persbericht. Op deze manier wil het de samenwerking binnen de eigen, exclusieve korte keten te versterken.
29 Januari 2021
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Effect saneringsregeling

Na krachtvoer dreigt ook flop in varkenshouderij

Weer een domper voor landbouwminister Carola Schouten. Zoals het nu lijkt stopt 'slechts' de helft van de 400 varkenshouders met een beschikking voor de Saneringsregeling varkenshouderij (Srv). Daarbij blijkt ook de berekening achter deze regeling niet te kloppen.
14 September 2020
transport veevervoer varkens - agri

Nieuws warme sanering

Animo om te stoppen veruit het grootst in Brabant

Ruim 60% van de varkensboeren die zich hebben aangemeld voor de saneringsregeling komt uit Noord-Brabant. Dat meldt de Provincie Noord-Brabant op basis van cijfers van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).
30 Januari 2020
transport veevervoer varkens - agri

Nieuws Warme sanering

503 varkensbedrijven overwegen te stoppen

Welgeteld 503 varkensbedrijven hebben zich aangemeld voor de stoppersregeling van het ministerie van LNV. Dit aantal is boven verwachting, zo heeft het ministerie vandaag (donderdag 16 januari) bekend gemaakt. Varkenshouders hadden tot gisteren de tijd om zich aan te melden voor de subsidieregeling.
16 Januari 2020
varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Warme sanering

Minder vleesvarkens en meer biggen door sanering

De Subsidieregeling sanering varkenshouderijen leidt tot meer vermeerderingsbedrijven en minder vleesvarkensbedrijven, zo blijkt uit reacties van financieel-economisch deskundigen op Kamervragen van het CDA.
8 Juli 2019
financieel euro betalen

Nieuws Varkensanalyse 2018

Tips om een prijsdal te overleven

Voor varkenshouders was 2017 een topjaar. Dankzij recordhoge biggenprijzen boerden vooral de zeugenhouders goed. Echter, dit jaar is het sentiment gedraaid en staan de rendementen onder druk.
22 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox