Stoppersregeling

melkveebedrijf koeienstal

Nieuws Stoppersregeling

Stopper mag niet elders zelfde dieren gaan houden

Melkvee-, varkens- en pluimveehouders die gebruikmaken van de nieuwe stoppersregeling mogen niet op een andere locatie dezelfde dieren houden.
11 Mei 2022
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Effect saneringsregeling

Na krachtvoer dreigt ook flop in varkenshouderij

Weer een domper voor landbouwminister Carola Schouten. Zoals het nu lijkt stopt 'slechts' de helft van de 400 varkenshouders met een beschikking voor de Saneringsregeling varkenshouderij (Srv). Daarbij blijkt ook de berekening achter deze regeling niet te kloppen.
14 September 2020
varkenshouderij varkensstal

Achtergrond Stikstofcrisis

Effect saneringsregeling op stikstof nog heel vaag

Het is niet alleen de vraag wanneer het stikstofreducerend effect van de saneringsregeling varkenshouderij echt van start gaat, maar waarschijnlijk is de animo ook veel minder groot dan...
2 September 2020
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Varkens

Beperkte sloopcapaciteit voor stoppers in Brabant

Veel varkenshouders die zich hebben aangemeld voor de subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv), zijn gevestigd in Noord-Brabant. Door de beperkte sloopcapaciteit voorziet het bedrijfsleven problemen om de gestelde slooptermijn van de varkensbedrijven te halen. 
16 Juli 2020
transport veevervoer varkens - agri

Nieuws warme sanering

Animo om te stoppen veruit het grootst in Brabant

Ruim 60% van de varkensboeren die zich hebben aangemeld voor de saneringsregeling komt uit Noord-Brabant. Dat meldt de Provincie Noord-Brabant op basis van cijfers van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).
30 Januari 2020
transport veevervoer varkens - agri

Nieuws Warme sanering

503 varkensbedrijven overwegen te stoppen

Welgeteld 503 varkensbedrijven hebben zich aangemeld voor de stoppersregeling van het ministerie van LNV. Dit aantal is boven verwachting, zo heeft het ministerie vandaag (donderdag 16 januari) bekend gemaakt. Varkenshouders hadden tot gisteren de tijd om zich aan te melden voor de subsidieregeling.
16 Januari 2020
varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws PAS

Stopper kan ammoniak-recht verzilveren

Door het wegvallen van de Programma Aanpak Stikstof (PAS) worden ammoniakrechten waarschijnlijk weer verhandelbaar. Stoppende varkenshouders doen er volgens Farmconsult goed aan om deze rechten om te zetten naar een andere diercategorie.
26 Augustus 2019
varkenshouderij varkens - agri

Opinie Wouter Baan

Je zult nu maar een stopper zijn

Jarenlang viel er in de varkenshouderij amper droog brood te verdienen. Afrikaanse varkenspest in China heeft alles echter anders gemaakt. De varkensprijzen vestigen records en de psychologische grens €2 per kilo lijkt zelfs binnen handbereik. Een zuur moment om te stoppen, lijkt me.
23 Augustus 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox