Jan van Dasler / Shutterstock.com

Nieuws Stikstof

Farmers Defence Force blaast grote trekkeractie af

31 Januari 2020 - Wouter Baan - 4 reacties

Farmers Defence Force (FDF) gaat volgende week woensdag 5 februari niet met trekkers demonstreren in Den Haag. Die dag worden de gesprekken hervat tussen het Landbouw Collectief en het kabinet over de stikstofaanpak.

Volgens FDF is het uit ‘tactisch oogpunt’ verstandiger om de trekkeractie af te blazen. Dit is niet gedaan omdat het Landbouw Collectief en het kabinet bijna op 1 lijn zitten. De boerenactiegroep claimt namelijk dat de mogelijke stikstofdeal is gestoeld op onjuiste informatie. Wat dat precies inhoudt, zal de komende weken wel duidelijk worden, zo geeft FDF aan.

Ook het Landbouw Collectief komt volgens FDF snel met nadere informatie op de proppen. Halverwege deze week gaf het Landbouw Collectief al aan dat er 'nog hobbels genomen moesten worden'. Volgens FDF is het afblazen van de actie geen afstel, maar uitstel: “We houden ons kruit droog voor wanneer het echt nodig is”, aldus voorzitter Mark van den Oever. 

Eigen doorrekeningen
De boerenbeweging liet gisteravond in een uitgebreid bericht aan haar volgers al weten de actie op 5 februari af te blazen en sowieso daarmee te wachten tot 20 februari. Dan presenteert het Mesdag Zuivelfonds en Stichting Stikstofclaim haar eigen doorrekeningen van de stikstofemissiecijfers van het RIVM. FDF kijkt ook naar andere publicaties die de afgelopen dagen naar buiten zijn gekomen van het Mesdag Zuivelfonds, Wageningen UR en het CBS over de stikstofemmissie.

Al deze cijfers geven volgens de organisatie een geheel ander beeld op het stikstofdossier, waardoor moet worden gewacht tot deze data definitief beschikbaar is alvorens via het Landbouwcollectief een akkoord te sluiten met het kabinet. Kort daarna trok FDF dit bericht weer in, met de mededeling dat deze in de verkeerde appgroep was geplaatst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Boerin 31 Januari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10885727/farmers-defence-force-blaast-grote-trekkeractie-af]Farmers Defence Force blaast grote trekkeractie af[/url]
En toen werd het stil....
Gerrit 31 Januari 2020
Last van nat kruis?
Harm 31 Januari 2020
Wachten op kentekenonderwerping?
José 1 Februari 2020
Dappere Carola weet dwaze boeren in te tomen. Verstandig!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden