Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Meedoen is een leuke en interessante ervaring'

8 September 2020

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de tweede keer de Agribusiness Award uit. De prijs waarmee bijzondere prestaties in de agrarische keten extra voor het voetlicht worden gebracht. Een van de genomineerden van 2019 is GEA met het selectief droogzetten per kwartier dankzij celgetalmonitoring. Hoe gaat het nu een jaar later met ze?

Een jaar na de aanmelding voor de Boerenbusiness Agribusiness Award zijn de tijden veranderd, zo ziet ook Jeroen Luiten, specialist milking philosophy bij GEA. "We zijn nog steeds erg enthousiast over het product maar zien ook dat de markt voor melkmachines en -robots wat voorzichtig is. Onze melkrobot doet het qua uiergezondheid en melkkwaliteit erg goed dus is er onder bestaande gebruikers terughoudendheid. In het buitenland, waar de melkcontrole minder is dan in Nederland, is er wel veel vraag. We verwachten dat in de toekomst ook Nederlandse gebruikers meer interesse krijgen in ons systeem, mede vanwege de toenemende druk om het antibiotica gebruik verder te laten dalen. Dan is dit systeem bij voorbaat een prima hulpmiddel." 

Luiten: "Het selectief droogzetten melkkoeien is in Nederland al langer een begrip, maar wij gaan hierin verder. Met ons uiergezondheidsmonitoring systeem bieden wij de mogelijkheid om celgetalmonitoring per kwartier toe te passen. Daarmee zitten we heel kort op elke mastitis, zowel klinisch als subklinisch." De meting vindt plaats zonder dat er melk wordt afgetapt of er andere kosten per monster bij komen.

Interessante exposure
Luiten kijkt positief terug op de aanmelding voor de Award. "We hebben het meedoen als een interessant en leuk proces ervaren. Het is een mooi initiatief dat objectief en breed gepresenteerd is. Aan de nominatie zat ook een artikel en een interview in de studio vast, dat stukje exposure was voor ons interessant."

Agribusiness Award 2020
De aanmeldpagina voor de Agribusiness Award 2020 is inmiddels geopend. De vakjury onder leiding van voorzitter Aalt Dijkhuizen beoordeelt de inzendingen en kiest de genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt op 26 november 2020 bekend gemaakt. 

Ben jij het bedrijf in de agribusiness die met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Kijk voor meer informatie op Boerenbusiness.nl/Award.

Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Agribusiness Award

Geef je innovatie het beste podium

BB TV Agribusiness Award

Agribusiness Award: vijf kampioenen in innovatie

Nieuws Agribusiness Award

Lely wint Agribusiness Award 2021 met Sphere

BB TV Arend Kuperus - JOZ

'Je eigen stikstof maken zonder aan te kopen’

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief