Albert Heijn

Nieuws Food

Britten kopen steeds vaker biologisch voedsel

16 Februari 2021 - Kimberly Bakker

In het Verenigd Koninkrijk heeft de biologische markt over het afgelopen jaar behoorlijk terrein gewonnen. Met het hoogste groeipercentage van de afgelopen 15 jaar en een waarde van £2,79 miljard, presteerde de biologische markt in 2020 zelfs beter dan de gangbare markt.

De biologische markt in het Verenigd Koninkrijk heeft het afgelopen jaar, na een omzetgroei van 12,6%, een waarde van £2,79 miljard bereikt. Het is het hoogste groeipercentage in 15 jaar tijd. Over 2020 werd meer dan £50 miljoen per week uitgegeven aan biologische voedingsmiddelen. Dit blijkt uit het 'Organic Market Report 2021' van Soil Association Certification. De Britse biologische markt presteerde met deze cijfers zelfs beter dan de gangbare markt.

Met name de interesse vanuit consumenten in gezonde voeding, met een transparante herkomst, is volgens het onderzoeksbureau een reden dat meer Britten zich in het afgelopen jaar op de biologische markt hebben gericht. Deze trend zet volgens deze analisten dit jaar door, waardoor de waarde van de biologische markt aan het einde van 2021 uit kan komen op £2,9 miljard.

Online verkoop
De online verkoop en thuisbezorging van biologische producten hebben een groot aandeel gehad in de groei van de biologische markt. Het gaat om een omzetstijging van 36,2%, wat betekent dat online verkoop goed is geweest voor bijna 35% van de totale omzet. Dit is niet vreemd, gezien de lockdowns wereldwijd. Bijna 1 op de 4 biologische producten werd vorig jaar online gekocht, waarmee de waarde is gestegen naar bijna £500 miljoen.

Het rapport laat tevens een sterke groei zien in de omzet van biologische supermarkten. Die nam met 12,5% toe. De categorieën met een gestegen omzet zijn onder meer: ​​ingeblikte en verpakte artikelen (+19,8%), vlees, vis en gevogelte (+16,8%) en gekoelde voedingsmiddelen (+22,2%).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse biologisch

Weinig handel, maar telers tanken vertrouwen

Nieuws Biologisch

Omschakelen voor Duitse boer minder aantrekkelijk

Analyse Biologisch

'Als vraag naar biologisch er is, volgt boer vanzelf'

Opinie Wouter Baan

Is Adema al op bio-tour door Frankrijk geweest?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox