FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina breidt uit in Hongarije

11 Mei 2021

FrieslandCampina gaat de productiecapaciteit in Hongarije opschroeven. Met een investering van €14 miljoen wordt de productie naar verwachting met 25% verhoogd.

FrieslandCampina Hungary is een van de meest toonaangevende zuivelondernemingen in Hongarije. Het bedrijf heeft momenteel 494 mensen in dienst en de jaarwinst bedraagt volgens de online bedrijfsdatabase circa €101 miljoen.

Het zuivelconcern gaat de productiecapaciteit in de fabriek in Mátészalka, gelegen in Oost-Hongarije, uitbreiden. Deze uitbreiding acht FrieslandCampina noodzakelijk omdat de huidige productie een capaciteitslimiet bereikt. Dit terwijl de locatie in 2019 al eerder werd uitgebreid.

Met de nieuwe investering zal de productie naar verwachting met 25% verhoogd worden. De focus komt te liggen op het optimaliseren van de productie van onder andere desserts met een hoge toegevoegde waarde. 

Groeikansen
Péter Szautner, CEO van FrieslandCampina Hungary, benadrukte dat de gewoonten van consumenten voortdurend veranderen en dat het bedrijf zich aanpast aan de stijgende vraag naar lactosevrije en suikervrije producten. Szautner ziet tevens grote groeikansen in de zuivelmarkt van Hongarije en omliggende landen.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat FrieslandCampina grote stappen zet. Eerder dit jaar stapte het zuivelconcern al in een joint-venture voor Egyptische kaas en recentelijk werd bekend dat het een nieuwe fabriek gaat bouwen in Maleisië. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina slankt poederproductie Bedum af

Podcast Melkcast met Wouter & Klaas

Alles over circulair veevoer, melkstromen en innovatie

Nieuws melk

FrieslandCampina blijft Arla voor in België

Achtergrond Koers 2030

FrieslandCampina: 'Eerste nieuwe leden leveren al'

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox