Tönnies

Nieuws Varkens

'Tönnies in gesprek met JBS over verkoop bedrijf'

14 Juli 2021 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De eigenaren van Duitslands grootste varkensslachter Tönnies voeren op dit moment gesprekken over een mogelijke verkoop van het vleesconcern. Als voornaamste overnamekandidaat wordt het Braziliaanse JBS genoemd, maar ook een bieder uit Azië maakt kans. Het overnamebedrag kan in de buurt komen van de €4 miljard.

Dat schrijft persbureau Bloomberg. Ook in maart van dit jaar werd er in de media al gesproken over een mogelijk op handen zijnde verkoop van Tönnies. Het bedrijf wilde de ontwikkelingen toen noch ontkennen, noch bevestigen. Hoewel nu met een tweetal geïnteresseerde bedrijven concrete gesprekken worden gevoerd, is het volgens bronnen ook nog altijd mogelijk dat de familie Tönnies in de toekomst zelf eigenaar van het bedrijf blijft. 

Het familiebedrijf, voor een groot deel (45%) in handen van de neven Clemens en Robert Tönnies, wil deze zomer een knoop doorhakken over welke stappen worden genomen. Clemens Tönnies treedt altijd het meest op de voorgrond en staat in Duitsland ook bekend als 'Worstenkoning' of 'Kotelettenkeizer'. 

Kritiek over corona
Tönnies hoort bij Europa's grootste vleesverwerkers en slachtte in 2020 zo'n 20,8 miljoen varkens, waarvan 16,3 miljoen in Duitsland. De omzet bedroeg vorig jaar ruim €7 miljard euro, wat een fractie lager was dan in 2019. Het bedrijf kreeg vorig jaar veel kritiek vanwege een grote corona uitbraak op 1 van haar productielocaties. De slachterij van het bedrijf in Rheda-Wiedenbrück lag daardoor een tijdlang stil, of draaide met een verlaagde capaciteit.

Het Braziliaanse JBS is met een jaaromzet van €43 miljard de grootste vleesproducent van de wereld. Het concern heeft dit jaar al overnamen gedaan in het Verenigd Koninkrijk en Australië. JBS is ook actief op de markt van vleesvervangers en kocht onlangs het Nederlandse bedrijf Vivera.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
veganist 14 Juli 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10893262/tonnies-in-gesprek-met-jbs-over-verkoop-bedrijf]'Tönnies in gesprek met JBS over verkoop bedrijf'[/url]
raar!, vlees heeft toch geen toekomst?
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden