PlanetProof

Nieuws Food

RFC brengt PlanetProof-kaas naar schappen Aldi

15 September 2021

Aldi Nederland gaat gefaseerd over naar de verkoop van 'On the way to PlanetProof'-kaas. Vanaf november liggen de eerste 450 grams stukken kaas in de schappen.

FrieslandCampina is ingenomen met de nieuwe commerciële aanwinst. De zuivelonderneming verkoopt kaas onder het PlanetProof-keurmerk aan een reeks andere grote Nederlandse retailpartijen, maar nog niet aan alle.

De overgang van Aldi naar On the way to PlanetProof-kaas is een belangrijke en logische vervolgstap, zo meldt de prijsvechter in een persbericht. De supermarktketen ziet het als haar verantwoordelijkheid 'om verantwoorde keuzes eenvoudig te maken voor klanten'. Sinds 2019 zijn daarom steeds meer zuivelproducten en nagenoeg alle
aardappelen, groenten en fruit uit Nederland gecertificeerd volgens het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk On the way to PlanetProof. Vanaf november wordt kaas aan dit palet toegevoegd.

Ook huismerken en kwark
Meer dan 80% van de producten die FrieslandCampina bij de supermarkten in het verse zuivelschap heeft, zijn On the Way to PlanetProof. Het gaat om de merken Campina, Optimel, Vifit, maar ook huismerken van Superunie (Melkan en Zuivelmeester), Jumbo, Aldi en Lidl. Het betreft daarbij verse melk, karnemelk, yoghurt, vla en in sommige gevallen ook kaas. Eerder heeft Campina ook Botergoud onder het PlanetProof-keurmerk gelanceerd. Recent is FrieslandCampina ook gestart met de productie van kwark onder het keurmerk. De melk voor de PlanetProof-productstroom wordt geleverd door 700 gecertificeerde leden van FrieslandCampina.

boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Duurzaamheid

PlanetProof-melkplas laat lichte groei zien

Nieuws FrieslandCampina

Noord-Hollandse boeren gezocht voor keurkazen

Nieuws Melk

Zorgen over verscherping eisen PlanetProof

Nieuws melk

DOC Kaas verhoogt melkprijs gelijkmatig

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief