Shutterstock

Nieuws Veehouderij

Belangrijke antibiotica blijven ook voor dieren

20 September 2021 - Redactie Boerenbusiness

Een aantal belangrijke antibiotica moet toch behouden blijven voor gebruik in de dierhouderij, vindt een overgrote meerderheid in het Europees Parlement.

Een motie van de Groenen om een groot aantal antibiotica-soorten, die belangrijk zijn voor het behandelen van bacteriële infecties bij dieren, uitsluitend nog beschikbaar te laten zijn voor de mens, is weggestemd.

De Europese koepel de Federation of Veterinarians in Europe (FVE) is daar blij mee. Niet alleen omwille van de diergezondheid, maar ook omdat het wegstemmen van de motie volgens de dierenartsen uiteindelijk beter is voor de humane gezondheid. In Nederland heeft de KNMvD intensief campagne gevoerd om te voorkomen dat de motie van de Groenen zou worden aangenomen.

Uiteindelijk stemde een grote meerderheid in het EP tegen het voorstel om de betreffende antibiotica niet meer beschikbaar te stellen voor de dierhouderij.  Er komen wel nieuwe regels voor het gebruik van antibiotica bij dieren. Deze zijn bedoeld om antibioticaresistentie bij zowel mens als dier tegen te gaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden