Shutterstock

Nieuws Inflatie

Inflatie stijgt na lichte daling weer flink

29 Juli 2022

De Nederlandse inflatie, gemeten volgens de Europese methode (HICP), deed in juni een stapje terug, van 10,2% in mei naar 9,9% in juni. Deze maand loopt de inflatie opnieuw verder op en komt op 11,6%.

Voedingsmiddelen stegen in juli 10,1% in prijs, in juni was dat 9,6%. De grootste stijger blijft energie en brandstof. In juli was de prijsstijging daarvan 68,4%, meer dan in juni toen dat 59,7% was.
 
De inflatie in Nederland is (nog steeds) hoger dan in de hele eurozone. In de eurozone zelf blijft de inflatie oplopen. Van 8,6% in juni naar 8,9% in juli. België en Italië horen bij het kleine aantal landen waar de inflatie iets afzwakt, van 10,5% naar 10,4% in België en 8,5% naar 8,4% in Italië.

In Duitsland loopt de inflatie op van 8,2% naar 8,5% in juli, in Frankrijk gaat die van 6,5% naar 6,8%. Estland kent met 22,7% de hoogste inflatie in de eurozone (22% in juni). De inflatie in Malta is wel iets opgelopen, maar is met 6,5% nog steeds het laagst in de eurozone.    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.

Meer over

Inflatie
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws CBS

Inflatie daalt naar 9,9%, voeding wel duurder

Opinie Han de Jong

Recessiegevaar voor Europa is levensgroot

Podcast Valuta met Joost Derks

'Euro wordt sterker, maar dollar blijft veilige haven'

BB TV Rente met Edin Mujagic

'Rente loopt verder op, zeker in recessiejaar 2023'

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox