AB Texel

Nieuws Logistiek

AB Texel neemt transport voer over van Arvesta

25 Augustus 2022 - Redactie Boerenbusiness

AB Texel Group neemt, via AB Texel Feed België, het diervoedertransport over van agrarisch dienstverlener Arvesta. De overname vindt plaats per 1 oktober. Dit melden AB Texel Group en Arvesta.

De overname komt na een grondig marktonderzoek door Arvesta, waarbij is gekeken naar diverse oplossingen. Arvesta verzorgt tot nog toe zelf het transport voor de veevoerdivisie, met 25 chauffeurs en dertig vrachtwagens. In het kader van haar groeistrategie heeft Arvesta besloten om haar diervoertransport uit te besteden. De onderneming wil de organisatie verder specialiseren en ook vereenvoudigen. 

Na een grondig marktonderzoek heeft Arvesta gekozen voor AB Texel Group, die deze activiteit en Arvesta's chauffeurs en vrachtwagens overneemt. Het gaat om de transportactiviteiten die Arvesta zelf uitvoert. Het transport dat al is uitbesteed via transporteurs blijft ongewijzigd.

Voor de AB Texel Group passen de samenwerking en overname in de strategie om te groeien in het diervoedertransport en duurzame partnerships aan te gaan. Dirk Van Thielen, directeur Animal Nutrition bij Arvesta: "Door de samenwerking met AB Texel Group kunnen we een nog betere service en continuïteit blijven verzekeren naar onze klanten."

AB Texel Group België is gevestigd in Oostrozebeke. Een lokaal team van 25 medewerkers ontzorgt klanten in het transport van agrarische producten, veevoer en (vloeibare) zuivel. AB Texel Group als geheel heeft een groot en dicht netwerk in het agri- en foodtransport. Met zo'n 1.250 trucks en 2.000 trailers worden aardappelen en andere agrarische producten, veevoer, meel, (vloeibare) zuivel en gekoelde foodproducten vervoerd in grote delen van Europa.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden