Shutterstock

Nieuws melk

Belgisch LDA haalt weer iets van melkprijs af

18 September 2023 - Klaas van der Horst

De Belgische zuivelcoöperatie LDA verlaagt de voorschotprijs over de maand augustus met zo'n 2,7%. Het is de derde stapsgewijze verlaging op rij sinds mei.

De coöperatie heeft de nieuwe melkprijs vastgesteld op een prijs van €36,00 per 100 liter bij wettelijke Belgische gehalten. Bij gehalten van 4,3 gram vet en 3,5 gram eiwit per kilo, bedraagt de reële prijs €38,44 per 100 liter, zo blijkt uit de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. Dit is dan wel de prijs bij een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter.

Met de nieuwe voorschotprijs komt LDA over augustus boven de melkprijs van Arla uit. Die was in juli nog hoger, maar Arla heeft een grotere verlaging doorgevoerd.

LDA blijft nog wel onder het gemiddelde van de vijf Belgische verwerkers in de vergelijker van Boerenbusiness uitkomen. Voor augustus staat dat gemiddelde op €40,02 per 100 liter. Dat is 81 cent lager dan het gemiddelde over juli.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Inhaalslag Laiterie des Ardennes in mei

Nieuws melk

Belgisch LDA houdt melkprijs over maart gelijk

Nieuws melk

LDA blijft met melkprijs in stevige middenpositie

Nieuws melk

Belgisch LDA houdt melkprijs januari gelijk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden