KWS

Aangeboden door KWS

Te koud voor gras, goed voor Snelle Lente Rogge

27 Maart 2020

Na een te natte maand februari zijn de omstandigheden eindelijk droger, waardoor de veldwerkzaamheden kunnen starten. Droog weer gaat in maart echter meestal gepaard met een schrale oostenwind. De temperaturen dalen tot onder gemiddelde waarden van de tijd van het jaar. Geen groeizaam weer voor gras, wel voor Snelle Lente Rogge.

Vooral begin volgende week lijkt de temperatuur niet boven de 10 graden uit te komen. Gemiddeld liggen de temperaturen eind maart, begin april tussen de 10 en 13 graden. Daar waar het voor een goede grasgroei te koud is, zijn de groeiomstandigheden voor Snelle Lente Rogge perfect.

Snelle Lente Rogge, in de basis een hybride rogge, is speciaal ontwikkeld als voedergewas en in staat om zich in het vroege voorjaar zeer snel te ontwikkelen. Uit metingen en wegingen is gebleken dat bij een oogst omstreeks half april, drogestopbrengsten gerealiseerd worden tussen 4.000 en 5.000 kilo per hectare.

Hogere opbrengsten
Dit geldt voor groeistadium 37/39, het zogenaamde vlagbladstadium, waarbij het laatste blad zich uitrolt. Bij gunstige winter- en voorjaarsomstandigheden kan dit al in de eerste week van april het geval zijn tot, bij minder gunstige groeiomstandigheden, ten laatste eind april. De opbrengsten liggen daarmee beduidend hoger dan de traditionele blad-/snijrogge, triticale en Italiaans Raaigras. Afhankelijk van de hoogte van bijbemesting met stikstof, ligt het ruweiwitpercentage van het verse product tussen de 15 en 18%.  

De komende weken worden ondernemers via digitale media zeer regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van Snelle Lente Rogge. Ook als het gaat om de oogst van Snelle Lente Rogge. Wanneer u meer informatie wenst, kunt u ook contact opnemen met een van onze regionale adviseurs. Ook vindt u meer informatie over Snelle Lente Rogge op onze website. 

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden