KWS

Aangeboden door KWS

KWS Beet Seed Service: wanneer herzaai nodig is

11 Maart 2024

Onvoorziene weersomstandigheden of simpelweg een verkeerde inschatting kunnen leiden tot situaties waarbij overzaai van uw perceel suikerbieten en/of Feedbeet gewenst is. In dit geval is de Beet Seed Service van KWS de servicepartner waar u op kunt rekenen.

De service die recht biedt op 50% korting bij herzaai is beschikbaar voor alle KWS-rassen en geldt bij elke vorm van schade.

De voordelen van de Beet Seed Service op een rij:

 • 50% korting bij herzaai
 • Beschikbaar voor alle KWS-rassen
 • Alle vormen van schade geven recht op korting

Zij gingen u voor
In 2023 registreerden bijna 2.500 telers binnen de Benelux zich gratis voor de Beet Seed Service. Samen verzekerden ze zo'n 6.500 percelen – gelijk aan bijna 35.000 eenheden met een inhoud van 100.000 KWS-zaden – van 50% korting op KWS-rassen in het geval herzaai gewenst was. Zo kon er met een gerust gevoel gezaaid worden.

Dat de service een nuttige en waardevolle garantie biedt, heeft ook akkerbouwer Jarno Rietema uit Oudeschip in Noordoost-Groningen ervaren toen hij moest besluiten om over te zaaien vanwege een te laag plantaantal als gevolg van korstvorming tussen de zaai en de opkomst. Hij vergelijkt de Beet Seed Service met een verzekering. "Natuurlijk is het geen volledige vergoeding, je bent alsnog ook tijd en geld kwijt aan het opnieuw klaarleggen van het perceel, maar het helpt wel dat de helft van het zaad vergoed wordt door KWS. Dat maakt de mentale drempel om over te zaaien lager. Overzaaien is natuurlijk nooit de bedoeling, maar het is ook geen schande."

>> Lees hier meer over de ervaringen van Jarno Rietema met de Beet Seed Service.

Hoe werkt het: registreer snel, gratis en eenvoudig
Registreer uw bietenpercelen uiterlijk 30 april 2024 door onderstaande stappen te volgen of de instructievideo te bekijken.

 1. Ga naar www.beetseedservice-nl.com of download de myKWS-app (beschikbaar in de Google Play Store of Apple App Store).
 2. Log in op uw myKWS-account, of creëer een account.
 3. Klik in myKWS op 'Suikerbiet' en vervolgens op 'Beet Seed Service'.
 4. Maak een perceel aan en geef het een naam.
 5. Vul het/de gezaaide ras(sen) en het aantal units in.
 6. Vul de geplande zaaidatum in en klik op 'bevestig'.

Uw perceel is geregistreerd!
 

Wist u dat:

 • Percelen geregistreerd kunnen worden tot 30 april 2024 en schade gemeld kan worden tot 17 juni 2024. En dit alles gewoon simpel en snel via uw myKWS-account!
 • U niet zelf het perceel in hoeft te tekenen. Met één klik op het perceel worden automatisch de perceelsranden weergegeven en is ook het aantal hectare bekend.
 • De IRS-overzaaiapplicatie een goed advies geeft of overzaai nodig is.

Kijk voor meer informatie over de Beet Seed Service en de algemene voorwaarden op de website van KWS.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden