Dossier | Phytophthora

aardappelen spuiten

Aangeboden door Bayer

Phytophthora in aardappelen aanpakken

Ondanks de langdurige droge periode en in sommige delen van het land zelfs zorgelijke situatie rondom droogte, is er op veel plekken phytophthora waargenomen.
17 Juli 2019
Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Phytophthora: wat moet je nu doen?

De weersomstandigheden zijn op het moment ideaal voor de ontwikkeling van phytophthora. Op sommige plaatsen is een beginnende aantasting al waargenomen. Het advies is daarom om Revus nu in te zetten.
20 Juni 2019
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Situatie in aardappelen staat op scherp

De uitbraak van haarden met phytophthora in delen van het land en een ongekend hoge virusdruk zetten de situatie in de aardappelgewassen op scherp. Onder andere in de provincies Drenthe, Overijssel, Flevoland en Limburg is melding gedaan van de gevreesde aardappelziekte.
17 Juni 2019
aardappelen Phytophthora aardappelziekte

Inside Aardappelen

Phytophthora gevonden op percelen in noordoosten

In het noordoosten van het land is op verschillende percelen phytophthora aangetroffen, zo laat het adviesbedrijf Delphy weten. Dat betekent eveneens dat er phytophthorasporen in omloop zijn.
14 Juni 2019

Aangeboden door Syngenta

Agressieve phytophthora: hoe ga je ermee om?

De nieuwe, agressievere phytophthorastammen zorgen voor problemen in de aardappelteelt. 'Daarom heeft Syngenta een hulpstof op de markt gebracht dat het spuitinterval verlengd', aldus Jelle Westerlaken, gewasadviseur bij Syngenta. 'Deze hulpstof is niet op de markt gebracht vanwege de mogelijke ontheffing voor hulpstoffen bij drukregistratie.'
18 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden