Dossier | Tarweprijs Matif

tarwe Agrifoto2

Analyse Granen & Grondstof

Opnieuw moet tarweprijs euro’s toegeven

De tarweprijs op de Matif voor levering september 2023 moet maandagmiddag 27 juni opnieuw euro’s toegeven met zelfs prijzen onder de €350 op de borden in Parijs. Het wordt steeds beter duidelijk dat de graanoogst kleiner uitpakt dan vorig jaar maar dit kan de markt niet op andere gedachten brengen. In dit artikel lees je welke actualiteiten nu de grootste invloed hebben.
Maandag 16:48 uur

Marktflits Granen

Bodem nog niet bereikt op tarwemarkt

Tarweprijzen laten internationaal een forse daling zien. Op de Matif in Parijs ging in een week tijd ruim €30 van de prijs af. De bodem is daarmee waarschijnlijk nog niet bereikt. Beurshandelaren maken zich op voor een nieuwe woelige week.
Maandag 10:35 uur

Video Granenflits

Start van de oogst verlicht spanning in tarwemarkt

De tarwenotering op de Matif beweegt vooral zijwaarts met een voorzichtig opgaande trend, terwijl de CBoT een voorzichtig dalende trend laat zien. Dat heeft te maken met de start van de oogst in de VS. Opmerkelijk is dat de maïsnotering aan een stevig opmars bezig. Wat is hier aan de hand?
20 Juni 2022
graan tarwe tarweoogst Agrifoto

Analyse Granen & Grondstof

De tarwemarkt kruipt voorzichtig naar boven

Het effect van de hitte golf in de VS is merkbaar op de graannoteringen. Ook daar lopen de temperaturen op. Daarnaast krijgen de Amerikaanse handelaren nog een zetje in de rug door het rentebeleid van de FED. Maar ook de export van graan uit Oekraïne blijft de gemoederen bezig houden.
17 Juni 2022
droogte graan tarwe

Analyse Granen & grondstof

Granen op de grill in Europa en VS

Hitte in Europa en de Verenigde Staten laten de koersen van onder andere stijgen op maandag 13 juni. Ook in India wordt gesproken over extreem hoge temperaturen. Allemaal zorgen die ervoor dat graanoogsten kleiner kunnen uitpakken de komende maanden.
13 Juni 2022

Marktflits Granen

Wat doet start graanoogst met de prijs?

In het zuiden oosten van Europa, maar ook Oekraïne, wordt het eerste graan geoogst. En dat terwijl het logistiek apparaat rond de Zwarte Zee nauwelijks kan functioneren. Welke impact heeft dit op de marktprijs?
13 Juni 2022
Oekraine

Analyse Granen & Grondstof

Oekraïne beheerst de stemming op granenmarkt

De tarwenoteringen zette gisteren weer flinke stappen omhoog. De onzekerheid over de export van graan uit Oekraïne blijft de markt in zijn greep houden. Vorige week leken de seinen op groen te staan voor het hervatten van de uitvoer. Dat optimisme is net zo snel als het opkwam nu ook weer verdwenen.
7 Juni 2022
akkerbouw graan tarwe tarweveld frankrijk

Analyse Granen & Grondstof

Heeft de tarwenotering de bodem bereikt?

De tarwenoteringen op de Matif en de CBoT lieten gisteren een voorzichtig teken van herstelzien na de forse dalingen eerder deze week. Het mogelijk openen van de havens een de Zwarte Zee blijft als één van de grote onzekere factoren boven de markt hangen. Daarnaast werken de groeiomstandigheden ook niet overal mee aan een goede oogst.
3 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief