Dossier | Tarweprijs Matif

brazilie soja - agri

Analyse Granen en Grondstof

Biodiesel geeft sojaprijs duwtje in de rug

Aanbod van tarwe uit Rusland en onrust in China zette afgelopen handelssessie zette de tarwekoersen op de internationale beurzen onder druk. Maïs en soja volgende een ander patroon. Droogte en een potentieel grotere vraag zorgende voor een andere stemming op de markt voor deze grondstoffen.
Vandaag 15:05 uur
soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

Granenmarkt krijgt een tik door onrust in China

De prijzen op de granenmarkt zetten een stap omlaag. Als gevolg van het strenge Chinese coronabeleid - en de daaropvolgende protesten - krijgen de grondstoffenmarkten een tik. Ook op de granenmarkt wordt dit gemerkt. Wat is de impact op deze markt wanneer onrust ontstaat bij één van de grootste kopers?
Gisteren 17:00 uur
tarwe - agri graan - agri

Marktflits Granen & Grondstof

Voor 150 miljoen dollar aan graan naar arme landen

De Europese tarweprijs blijft relatief goed overeind, ook na de verlenging van de graandeal. De Oekraïense export loopt desondanks nog wel fors achter op vorig seizoen. Oekraïne maakte bekend met steun van een aantal EU-landen voor circa $150 miljoen aan graan beschikbaar te stellen voor landen die het hardst door droogte en honger getroffen zijn.
Gisteren 11:45 uur
FrieslandCampina soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

Transport de bottleneck op de granenmarkt

De graanmarkt maakt opvallende bewegingen. De Matif leverde wat in, terwijl op dezelfde dag bekend werd dat de uitvoer van graan uit Oekraïne hapert na het verlengen van de graandeal. Ook in Zuid-Amerika loopt de export niet volgens het boekje.
Vrijdag 12:10 uur
wintertarwe Agrifoto3 tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Graanhandel heeft Europa in het vizier

Goede exportverwachtingen voor Europa zorgde eerder deze week voor een opleving van de tarweprijs in Europa. Op dat opwaarts momentum vindt nu een correctie plaats volgens verschillende analisten. Verder blijft de droogte in Zuid-Amerika de markt bezig houden.
Donderdag 12:15 uur
graanexport

Analyse Granen en Grondstof

Amerikaanse kopers actief op de Europese graanmarkt

Europese tarwe staat in de belangstelling. Waar analisten ervan uit gingen dat verlenging van de graandeal de Europese prijzen onder zou zetten valt dat in de praktijk erg mee. Op de wereldmarkt is de tarwe uit de EU concurrerend en daar doet het aanbod van tarwe uit Rusland en Oekraïne weinig aan af. Kind van de rekening lijkt de Amerikaanse tarwe te worden.
Woensdag 12:25 uur
akkerbouw winter tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Europese tarwe heeft weinig te lijden

De tarwenoteringen van de Matif en CBoT lopen steeds verder uit elkaar. Afgelopen handelssessie sloot Parijs in de plus en Chicago in de min. Mede door de dure dollar is de VS minder competitief op de wereldmarkt. Europa heeft ondertussen maar beperkt last van Rusland dat na een topopbrengst tarwe in e uitverkoop heeft gedaan.
22 November 2022
tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Rusland gooit tarwe in de uitverkoop

De graanhandel komt aarzelend uit de startblokken deze week. De verlenging van de graandeal brengt Rusland niet wat het ervan verwacht. Kopers blijven voorzichtig met zaken doen. De Amerikaanse experts hebben de blik meer naar China gericht en volgen de ontwikkelingen rondom corona op de voet.
21 November 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief