Dossier | Aardappelverwerking

BB TV Andries Middag

'Teler moet vertrouwen krijgen in aardappelmarkt'

De aardappelverwerkende industrie in Nederland staat voor grote uitdagingen. Nu en in de toekomst. Daarbij is de energievoorziening het meest prangend, maar ook de grondstofvoorziening is dit jaar een uitdaging. Vavi-directeur Andries Middag is sinds dit jaar het gezicht van de sector. Hij spreekt met Niels van der Boom over actualiteiten en de toekomst van de aardappelverwerkers in Nederland.
26 September 2022
frites

Nieuws Aardappelen

Energiecrisis: donkere wolk boven aardappelsector

De energiecrisis laat aardappelverwerkers niet koud. Zij vrezen voor een gastekort komende winter en nemen stappen om dat te voorkomen. Bijvoorbeeld door friteslijnen om te bouwen. Ook de aardappelteler merkt de gevolgen. Vanwege grote onzekerheid schuwen verwerkers het innemen van langetermijnposities op de aardappelmarkt.
9 September 2022
aardappelen akkerbouw aardappelperceel ruggen

Nieuws Aardappelen

‘Marginale groei van het Europese aardappelareaal’

Het areaal aardappelen dat in Europa wordt geteeld, laat een kleine groei zien ten opzichte van vorig seizoen. Dat stelt marktbureau Mintec op basis van data van spelers op de markt en de voorlopige ramingen. Het areaal mag dan wel bijna gelijk blijven, maar wel wordt gerekend op een verschuiving in de bestemming van de geteelde aardappelen.
2 Juni 2022
frites

Analyse Aardappelen

Eén na grootste verwerking in april ooit

De verwerking van aardappelen gooit dit seizoen hoge ogen. Daaraan dragen zeker de verwerkingscijfers van april bij. Hoe hoog zijn deze cijfers?
19 Mei 2022
aardappelen aardappelbewaring frankrijk

Nieuws Aardappelen

Franse verwerking en voorraad recordhoog

Zowel de verwerking van industrieaardappelen als de aardappelvoorraad liggen dit voorjaar op een historisch hoog niveau in Frankrijk. Het gros van de aardappelen dat telers begin vorige maand nog in voorraad hadden ligt bij fritesproducenten vast op voorraad.
16 Mei 2022
aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Aardappelsector herstelt sterk, toekomst ongewis

De wereldwijde aardappelsector heeft de gevolgen van het coronavirus wereldwijd van zich afgeschud. Dat kan worden geconcludeerd door te kijken naar het afgezet volume in 2021. Qua afzet van aardappelproducten kunnen we binnen sommige segmenten zelfs spreken van een record. Ondanks dat verwerkers ervaren zijn geworden in crisismanagement is de toekomst onzeker. De oorlog in Oekraïne, gestegen transport- en productiekosten en het wegvallen van de Russische markt. Wat betekent dit voor de verwerkende sector én de teler? In deze analyse lees je er alles over.
1 April 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

De verwerkende industrie blijft aardappelen vragen

Aardappelen blijven gevraagd door de verwerkende industrie. Voor de zesde maand oprij is er meer dan 300.000 ton verwerkt. In februari is misschien geen nieuw record neer gezet maar de verwerkende industrie weet toch nog altijd een stevig tempo vast te houden. 
21 Maart 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Aardappelverwerkers houden hoog tempo vast

De fritesindustrie draait dit seizoen in hoog tempo. Daar is in januari geen verandering in gekomen. Ook deze maand scoort hoog qua verwerkte tonnen. Opvallend is dat er in verhouding tot de verwerkte tonnen relatief veel frites is geproduceerd.
17 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden