Dossier | Dossier Stikstofcrisis

boerenprotest

Nieuws Stikstofcrisis

Liveblog: Gericht geschoten bij boerenprotest

Ook vandaag (dinsdag 5 juli) worden protesten tegen het aangekondigde stikstofbeleid van het kabinet voortgezet.
Gisteren 17:00 uur
Oostvaardersplassen

Nieuws Stikstof

Flevoland: geen gebied met te hoge depositiewaarde

De provincie Flevoland hoeft niet te handhaven op overschrijding van de kritische depositiewaarde (KDW) in Natura 200- gebieden. Reden is dat nergens de de achtergronddepositie deze KDW overschrijdt. Dit antwoord de provincie op een verzoek van de stichting NewMob.
Eergisteren 14:00 uur
Johan Remkes

Nieuws Stikstofcrisis

Vraagtekens bij rol Remkes als stikstofbemiddelaar

Johan Remkes wordt de onafhankelijke bemiddelaar in gesprekken tussen het kabinet, de medeoverheden, de agrarische sector en andere belanghebbende organisaties. Dit hebben de ministers Henk Staghouwer (Landbouw) en Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) zondag bekend gemaakt. De gesprekken gaan pas in de tweede helft van augustus plaatsvinden.
Zondag 11:21 uur
boerenprotest toekomst

Nieuws Stikstof

LTO wil Elbert Dijkgraaf als bemiddelaar stikstofonrust

LTO Nederland schuift Elbert Dijkgraaf, hoogleraar, voormalig Kamerlid en lid van de Commissie-Remkes, naar voren als bemiddelaar tussen het kabinet en boeren. Tijdens het spoeddebat over de maatschappelijke onrust gisteravond werd het voorstel van Kamerleden voor een onafhankelijke bemiddelaar omarmd door premier Rutte.
Vrijdag 15:13 uur
boerenprotest

Nieuws BLOG Stikstofcrisis

Kabinet: Bemiddelaar voor gesprekken met boeren

In de Tweede Kamer is vanavond een spoeddebat over de maatschappelijke onrust rondom de stikstofcrisis. Dit zal zich vooral richten op boerenprotesten die zich na de stemming over stikstofmoties dinsdag hebben verhard. Ook voor vandaag zijn er weer acties aangekondigd. In dit blog volgt Boerenbusiness de ontwikkelingen.
Donderdag 22:00 uur
Lely

Nieuws Opening Lely Campus

Stikstofreductie van 70% voor slechts 3 miljard euro

Het rekensommetje was snel gemaakt door John van der Ent, de CEO van Spar Holding. De Lely Sphere is in staat de ammoniakuitstoot van een melkveebedrijf met 70% terug te dringen en heeft een prijs van rond de €150.000. 'Je hebt ongeveer 10.000 melkveehouders, geef elke veehouder twee van die dingen en je reduceert de stikstofuitstoot met 70% voor slechts €3 miljard. Zo simpel is het', aldus Van der Ent. 'Innoveren, daar zijn we groot mee geworden en dat moeten we blijven doen.'
Donderdag 14:10 uur
Henk Staghouwer

Nieuws Stikstofcrisis

Staghouwer wil om tafel met boerenorganisaties

Henk Staghouwer, de minister van Landbouw, wil volgende week om tafel met alle boerenorganisaties om te praten over het stikstofbeleid en de boerenprotesten van de afgelopen dagen. Hij stelt daarbij wel als voorwaarde dat enkel organisaties welkom zijn die op een waardige wijze actie voeren en dat het gesprek ook in alle rust kan plaatsvinden.
Donderdag 13:30 uur
melkveebedrijf jongvee

Nieuws CBS

Melkveehouderij nog meer onder stikstofplafond

De uitscheiding van stikstof in dierlijke mest komt in de defenitieve cijfers van het CBS uit op 471 miljoen kilo in 2021. Dat is ruim 18 miljoen kilo minder dan een jaar eerder en bijna 7% onder het stikstofplafond dat de Europese Unie heeft vastgesteld voor de Nederlandse veestapel. Dat is lager dan waar in februari in de voorlopige cijfers (473,7 miljoen kilo) van werd uitgegaan.
Donderdag 00:00 uur

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief