Green Farm Energy

Nieuws Energie

Fabriek SuikerUnie draait straks op 17 ha zonnepark

18 Maart 2020 - Erik Colenbrander - 1 reactie

Bij de specialiteitenfabriek van SuikerUnie in Puttershoek, onderdeel van Royal Cosun, wordt nog dit jaar een 17 hectare groot zonnepark gebouwd. Cosun wil zo de fabriek energieneutraal laten produceren. Bovendien wordt een deel van de groene stroom aan het net geleverd.

Het park wordt gerealiseerd door KiesZon, dochterbedrijf van de duurzame energieleverancier Greenchoice. Cosun Solar Park Puttershoek produceert na de oplevering minimaal 20.000.000 kilowattuur aan groene stroom per jaar (20 megawatt). Met de totstandkoming van het zonne-energie project in Puttershoek wordt jaarlijks 12.000 ton aan CO2 bespaard.

Nieuwe stap naar CO2 neutraal
SuikerUnie wil uiteindelijk helemaal stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen. Ten opzichte van 1990 is volgens eigen berekeningen inmiddels 50% minder energie voor de productie van een kilo suiker nodig. Dankzij energiebesparingsprogramma’s, maar ook door opwekking van eigen groen gas uit suikerbietenresten. De komst van het 17 hectare grote zonnepark is een nieuwe stap op weg naar een volledig CO2-neutrale suikerproductie, waarin SuikerUnie wereldwijd toonaangevend wil zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
grondworm 18 Maart 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10886262/fabriek-suikerunie-draait-straks-op-17-ha-zonnepark]Fabriek SuikerUnie draait straks op 17 ha zonnepark[/url]
Dan gaat de fabriek in de zomer bieten verwerken hebben we flink bewaar premie of vroeg levering premie.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox