CO2 neutraal

Neutral

Nieuws melk

Bill Gates investeert in klimaatneutrale melk

Microsoft-oprichter Bill Gates investeert in klimaatneutrale, biologische melk. Hij doet dat via een investeringsvehikel dat deelneemt in melkverwerker Neutral in de Amerikaanse deelstaat Oregon.
29 Oktober 2021
varkensvlees

Nieuws Vlees

Braziliaanse JBS wil voor 2040 CO2-neutraal zijn

Het Braziliaanse JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld, heeft zichzelf het doel gesteld om de broeikasgasemissies voor 2040 naar 0 te brengen. 'We zijn ons ervan bewust dat het een zeer ambitieus doel is', vertelt CEO Gilberto Tomazoni. 'Maar, het is een mooie uitdaging voor het hele bedrijf.'
26 Maart 2021
FrieslandCampina Agrifoto2

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina behaalt doel broeikasgasuitstoot

De duurzame investeringen die coöperatie FrieslandCampina afgelopen tien jaar heeft gedaan, werpen zijn vruchten af. De zuivelcoöperatie meldt dinsdag 23 februari namelijk dat het de doelstelling voor een klimaatneutrale groei tussen 2010 en 2020 heeft behaald. Het betekent dat het volume is gestegen, maar dat de broeikasgasuitstoot onder het niveau van 2010 is gebleven.
23 Februari 2021
Albert Heijn

Nieuws Retail

Albert Heijn zet stappen in klimaatdoelstellingen

Uit nieuwe cijfers blijkt dat supermarktketen Albert Heijn de CO2-uitstoot in de eigen winkels sinds 2008 heeft gehalveerd. Daarnaast is de retailer sinds 1 januari overgestapt op 100% Nederlandse windenergie. Het bedrijf zet daarmee wederom stappen om de klimaatdoelstellingen te behalen.
27 Januari 2021
hooi

Achtergrond Voer

Melkveehouder bouwt CO2-neutrale hooischuur

Op het melkveebedrijf van Aleid Blitterswijk uit het Utrechtse Werkhoven staat sinds kort een moderne hooischuur die volledig CO2-neutraal werkt. Deze manier van ruwvoer opslaan en voeren heeft als resultaat dat de koeien en de melk gezonder zij. En dat ook blijven, stelt Blitterswijk.
6 Oktober 2020
Green Farm Energy

Nieuws Energie

Fabriek SuikerUnie draait straks op 17 ha zonnepark

Nog dit jaar verschijnt er in Puttershoek bij de specialiteitenfabriek van SuikerUnie, dochteronderneming van Royal Cosun, een 17 hectare groot zonnepark. Het park wordt gebouw door KiesZon, dochterbedrijf van de duurzame energieleverancier Greenchoice.
18 Maart 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief