Shutterstock

Nieuws Asbest

Eerste Kamer steekt stokje voor asbestverbod

4 Juni 2019 - Niels van der Boom - 13 reacties

Het verlengen van het verbod op asbestdaken heeft de Eerste Kamer er niet van kunnen overtuigen dat die wet nu haalbaar is. Een meerderheid stemde dinsdag 4 juni daarom tegen het wetsvoorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

Dinsdagochtend 4 juni werd middels een Kamerbrief nog gemeld dat de geplande verbodsdatum van 1 januari 2025 verschoven zou worden naar januari 2028. Daarnaast bood de staatssecretaris nog een optie aan om dit voor gemeentes tot 2030 te verlengen.

Te gehaast
De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel echter verworpen. Veel leden van de Eerste Kamer zijn van mening dat het huidige overhaast te werk gaat met het verbod, voornamelijk omdat de dakeigenaren op hoge kosten worden gejaagd.

De partijen VVD, CDA, PVV, Partij van de Arbeid en SGP stemden tegen het wetsvoorstel. Veel van de senatoren denken dat het voor ondernemers onbetaalbaar is om voor 2025 hun dakbedekking te laten vervangen. De ChristenUnie, GroenLinks, Partij voor de Dieren, 50Plus, OSF, SP en D66 stemde wel voor.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
13 reacties
Abonnee
betweter 4 Juni 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10882730/eerste-kamer-steekt-stokje-voor-asbestverbod]Eerste Kamer steekt stokje voor asbestverbod[/url]
dus alles voor niks gedaan
waar kan de rekening heen?
varkenshouder 4 Juni 2019
waarom men dan ook al gaat investeren in iets wat nog geen wet was en is had alleen zin als je andere redenen had om toch te investeren in asbest vrij
Zelfde met luchtwassers die achteraf ook niet het rendement bracht wat vooraf wel was aangegeven via de officiële normen die achteraf gehalveert zijn
flip fluitketel 4 Juni 2019
Hahaha ik lach me een kriek, hopelijk gaat vanaf vandaag in Den Haag het nuchtere verstand zegevieren. De bezopen klimaatregels nog even van de baan, de biologische groene sekte een koppie kleiner en gewoon weer aan het werk met zijn allen.

Vanavond ga ik er maar eens een biertje met glyfosaat residu op drinken.....

Proost
Sjaak 4 Juni 2019
Hier dan toch het bekende addertje....

Ook al is het asbestverbod dan nu van de baan, dan nog hebben we te maken met regelgeving omtrent asbest.
Als het asbest dak alleen mag blijven liggen, onder bepaalde voorwaarden of omstandigheden, zou saneren nog wel eens een betere optie kunnen zijn!
GJ 4 Juni 2019
waar kan ik de saneerkosten verhalen, is LTO daar al mee bezig?
tempo 4 Juni 2019
morgen ook de luchtwasser afschaffen en het is eindelijk weer verzoening.
Sjaak 4 Juni 2019
Hier dan toch het bekende addertje....

Ook al is het asbestverbod dan nu van de baan, dan nog hebben we te maken met regelgeving omtrent asbest.
Als het asbest dak alleen mag blijven liggen, onder bepaalde voorwaarden of omstandigheden, zou saneren nog wel eens een betere optie kunnen zijn!
JP 4 Juni 2019
Soms is het goed niet voorop te lopen in de polonaise. Al die vezelcement platen die de laatste 15 jaar zijn gelegd moeten eerder weer worden vervangen dan het ouderwetse asbest dak, want dat is bijna niet kapot te krijgen. Had zelf een dak met de vezelcement platen van 12 jaar oud wat een levensgevaarlijk beschuit dak geworden was. M´n asbest dak van 45 jaar oud is nog niet half versleten. Goed dat er een stokje voor is gestoken door de 1e kamer
Kjol 4 Juni 2019
Ook weer een gevolg van emotionele politiek, veel roeptoeteren en hel en verdoemenis uitroepen maar als puntje bij paaltje komt blijkt het gebakken lucht.
Bintjenoord 4 Juni 2019
Beste GJ betaal je dan ook even de asbestverwijdersubsidie, het genoten inkomstenbelastingsvoordeel, de btw en eventueel andere genoten voordelen terug.
Ik mag toch hopen dat je de asbest niet alleen gesaneerd hebt om aan de regels te voldoen GJ........
Jb 5 Juni 2019
Scheelt mij een hoop geld kan ik nu beter besteden eindelijk een meevaller top
Abonnee
info 9 Juni 2019
Hoe zit het dan nu met de regelgeving voor de verwijdering van een asbestdak , is dat gedoe met die maanmannetjes ook verleden tijd , wie weet hier het fijne van.
Jb 12 Juni 2019
We gaan het zelf doen in wit pak of groene overal
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden