Eerste Kamer

Minister Ministerie Schouten ChristenUnie LNV politiek Carola Schouten

Nieuws Politiek

Weinig hobbels op de weg voor Stikstofwet

Het lijkt erop dat er een meerderheid is in de Eerste Kamer voor de Stikstofwet stemt. De partijen in de senaat gingen dinsdag (2 maart) in debat met demissionair landbouwminister Carola Schouten. Op 9 maart wordt er door de Eerste Kamer gestemd over de wet die officieel 'Wet Stikstofreductie en natuurverbetering' heet, inclusief 4 ingediende moties.
3 Maart 2021
tekentafel

Nieuws Stikstofwet

'Stikstofwet moet terug naar de tekentafel'

De stikstofwet wordt morgen (2 maart) plenair behandeld in de Eerste Kamer. Aalt Dijkhuizen die in de Wetenschappelijke Raad van Advies van Stichting Agrifacts (Staf) zit, zegt op Twitter te hopen dat 'de Eerste Kamer haar verantwoordelijkheid neemt en het stikstofbeleid terug naar de tekentafel stuurt'.
1 Maart 2021
prullenbak

Nieuws Politiek

Oproep aan senaat tot verwerpen stikstofwet

De Eerste Kamer moet de stikstofwet verwerpen. Die oproep doen 3 belangenbehartigers voor de melkveehouderij (NMV), varkenshouderij (POV) en pluimveehouderij (NVP). Daarmee denken zij totaal anders dan bijvoorbeeld LTO Nederland en het NAJK die voor goedkeuring van de wet zijn.
9 Februari 2021
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Politiek

Stikstofwet niet controversieel verklaard

De Eerste kamer heeft vandaag de Stikstofwet niet controversieel verklaard, zoals PVV, PvdD, FVD, SGP enFractie-Van Pareren hadden voorgesteld (gesteund door Fractie-Otten).
2 Februari 2021
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Stikstof

Spoedwet door Eerste Kamer, boeren in protest

De Eerste Kamer heeft de spoedwet stikstof 17 december aangenomen. Dit betekent dat de wet nog voor de kerstvakantie door de senaat wordt geloodst. Dat de wet niet op ieders goedkeuring kan rekenen, was duidelijk te horen in de Kamer. Een groep boeren was namelijk met trekkers naar het Binnenhof getrokken om te protesteren.
17 December 2019
melkveebedrijf koeien

Nieuws Fosfaatrechten

Afroming op fosfaatrechten definitief verhoogd

De verplichte afroming op fosfaatrechten wordt definitief tot 20% verdubbeld. Een meerderheid in de Eerste Kamer heeft dinsdagochtend 4 juni ingestemd met het wetsvoorstel. De Tweede Kamer stemde vorige week al in.
4 Juni 2019
asbest

Nieuws Asbest

Eerste Kamer steekt stokje voor asbestverbod

Het verlengen van het verbod op asbestdaken heeft de Eerste Kamer er niet van kunnen overtuigen dat die wet nu haalbaar is. Een meerderheid stemde dinsdag 4 juni daarom tegen het wetsvoorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).
4 Juni 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox