Asbestsanering

asbest sanering

Nieuws Energie

Pact om 500 asbestdaken vol zonnepanelen te leggen

Univé gaat samen met Rabobank en Greenchoice asbestdaken bij agrarische bedrijven saneren en vervangen door daken met zonnepanelen. De saneringskosten zijn voor de verzekeraar en boeren moeten hun daken voor twintig jaar in bruikleen geven.
28 September 2021
asbest

Nieuws Bouw

'Asbestsanering moet goedkoper en eenvoudiger'

Het huidige asbeststelsel is toe aan een herontwerp en het beleid moet meer risico gestuurd en innovatief worden. Daarvoor pleiten LTO Nederland, vereniging van woningcorporaties Aedes en Vereniging Eigen Huis. Het pleidooi van de 3 organisaties is vandaag (woensdag 2 juni) ingebracht bij informateur Hamer.
2 Juni 2021
asbest

Nieuws Asbest

Sanering asbestdaken geen stap verder

Samen met gemeentes, woningcoöperaties en huiseigenaren keert LTO Nederland het asbestdakenconvenant van minister Stientje van Veldhoven de rug toe. Dat schrijft dagblad Trouw op basis van eigen onderzoek. Met weinig draagvlak voor verdere aanpak van sanering loopt het opnieuw vertraging op.
24 Februari 2020
asbest sanering

Nieuws Asbestverbod

Kabinet komt met fonds voor saneren asbestdak

Er is een nieuw plan voor het verwijderen van asbestdaken, zo schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer. Die aanpak bevat onder andere een fonds met leningen voor degenen die van hun asbestdak af willen.
14 Oktober 2019
asbest

Nieuws Asbest

Eerste Kamer steekt stokje voor asbestverbod

Het verlengen van het verbod op asbestdaken heeft de Eerste Kamer er niet van kunnen overtuigen dat die wet nu haalbaar is. Een meerderheid stemde dinsdag 4 juni daarom tegen het wetsvoorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).
4 Juni 2019
asbest

Nieuws Asbest

Verbod op asbestdaken naar 2028

De deadline voor het verbod op asbestdaken is verlengd tot 1 januari 2028. Dat laat staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) dinsdag 4 juni weten middels een Kamerbrief. Daarmee wordt het beoogde verbod voor 2025 van tafel geveegd.
4 Juni 2019
asbest sanering

Nieuws Asbest

Boer moet zelf asbestdak kunnen saneren

Uit nieuw onderzoek naar de risico's van werken met asbest blijkt dat er minder gezondheidsrisico's zijn dan eerder werd aangenomen. LTO Nederland pleit er daarom voor dat boeren zelf hun asbestdaken mogen saneren. Dit moet, volgens LTO Nederland, een flinke kostenbesparing brengen.
6 Maart 2019
asbest sanering

Nieuws Asbest

Groningen wil asbestdak vervangen door panelen

De provincie Groningen is een project gestart waarmee het de eigenaren van asbestdaken wil helpen het dak te vervangen door zonnepanelen. Voor het project wordt een budget van €100.000 vrijgemaakt.
25 Januari 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief