Nieuws FAO voedselindex

Voedselprijzen op hoogste niveau in 5 jaar

13 Januari 2020 - Jorine Cosse - 1 reactie

De Food Price Index van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) tikte in december 2019 het hoogste punt in 5 jaar tijd aan. Een signaal dat de wereldwijde voedselprijzen in de lift zitten. 

De index (die gebasseerd op commodity-prijzen van vlees, zuivel, granen, oliezaden en suiker) toont al 3 maanden op rij een stijgende lijn en steeg in december 4,4 punten tot 181.7 punten. Dit is de hoogste maandelijkse score in 5 jaar tijd. 

De stijging is een gevolg van aantrekkende zuivel, oliezaden en suikerprijzen in de achterliggende maand. Bovendien is vlees al langere tijd prijzig. Dit voornamelijk als gevolg van de grote tekorten die in China zijn ontstaan, vanwege de uitbraken van Afrikaanse varkenspest.  

Hoger dan in 2018
Het gemiddelde indexcijfer over heel 2019 noteert 171.5 punten. Dit is boven het niveau van 2018, maar nipt lager dan het jaar daarvoor. Het gemiddelde indexcijfer van 2019 komt overigens bij lange na niet in de buurt van het hoogst genoteerde cijfer ooit: in 2011 noteerde de index gemiddeld 230 punten. In dat jaar was suiker extreem duur. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
bekge 14 Januari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10885265/voedselprijzen-op-hoogste-niveau-in-5-jaar]Voedselprijzen op hoogste niveau in 5 jaar[/url]
voedselprizen op hoogste niveau in 5 jaar !!!!!
gelukkig zit ik ! Hoe kunnen we dergelijke leugens durven schrijven ?
je moet echt een domme journalist zijn om de feiten te negeren.
voedselprijzen ZIJN op het laagste niveau VOOR BOEREN.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden