Voedselindex

haven graanexport

Nieuws Voedselimport

FAO waarschuwt voor record aan importkosten

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) waarschuwt ervoor dat de wereldwijde kosten van voedselimport dit jaar flink stijgen. Naar verwachting stijgen de importkosten dit jaar naar een nieuw record en importeert China meer mais.
14 Juni 2021
rundvlees varkensvlees

Nieuws vleesprijzen

FAO: 'Vleesprijzen daalden wereldwijd door corona'

De vleesprijzen zijn in 2020 wereldwijd gedaald als gevolg van de coronacrisis. Dat meldde de wereldvoedselorganisatie (FAO) deze week. Met name ingevoerde importrestricties, problemen in de logistieke keten, maar ook grotere beschikbaarheid waren de belangrijkste oorzaken van de dalende prijzen.
25 Maart 2021
gerst brouwgerst graan - agri

Nieuws FAO voedselindex

Graan en plantaardige olie stuwen FAO-index op

De FAO voedselprijsindex weet de positieve flow van de afgelopen maanden vast te houden. Ook deze maand is het gemiddelde puntenaantal toegenomen. De stijging komt voort uit hogere prijzen van plantaardige oliën en granen.
15 Oktober 2020
zuivel supermarkt Verenigde Staten zuivelconsumptie

Nieuws FAO voedselindex

FAO-voedselindex stijgt voor derde maand op rij

De FAO voedselprijsindex heeft de stijgende lijn voortgezet en komt ook in augustus weer hoger uit. Doe toename komt dit keer voort uit hogere indexen van suiker, graan en plantaardige oliën.
4 September 2020
melk supermarkt retail Jumbo

Nieuws FAO-voedselindex

Stijgende lijn voedselindex houdt ook in juli aan

De FAO voedselprijsindex wist in juni voor het eerst in 2020 een stijging in te zetten. Ook in juli zet deze stijging door, voornamelijk opgedreven door de prijzen van plantaardige oliën en zuivelproducten.
10 Augustus 2020
zuivel supermarkt frankrijk zuivelconsumptie

Nieuws FAO-voedselindex

Voedselindex zet eerste stap richting herstel

De FAO voedselprijsindex, de graadmeter voor de mondiale voedselprijzen, is over de eerste maanden van 2020 voornamelijk gedaald. Over de maand juni heeft de index echter een stap omhoog gezet. Dit is de eerste stijging in het puntenaantal dit jaar.
7 Juli 2020
melk zuivel Boerenbusiness

Nieuws FAO voedselindex

Zuivel drukt voedselindex van FAO verder omlaag

De FAO voedselprijsindex is de laatste paar maanden doorgaans gedaald door de negatieve effecten van de coronacrisis. Inmiddels heeft de index zelfs het laagste puntenaantal sinds december 2018 bereikt.
5 Juni 2020
cheeseburger

Nieuws FAO voedselindex

Voedselprijzen op hoogste niveau in 5 jaar

De Food Price Index van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) tikte in december 2019 het hoogste punt in 5 jaar tijd aan. Dit geeft aan dat voedselprijzen in de lift zitten. 
13 Januari 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox