Food and Agriculture Organization

graankorrels graanverwerking graan - food

Nieuws Voedselprijzen

Voedselprijsindex staat op hoogste niveau sinds 1990

De voedselprijsindex van de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties is in maart uitgekomen op 159,3 punten. Dat is een gigantische sprong vergeleken met februari. De index voor voedselprijzen staat inmiddels op het hoogste niveau sinds de oprichting in 1990.
12 April 2022
vlees Lamsvlees

Nieuws Voedselprijzen

Voedselindex blijft op hoogste niveau in tien jaar

De voedselindex van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties blijft op het hoogste niveau in ruim tien jaar staan, met een score van 134,4 punten. In november is de index daarmee met 1,2% gestegen. Met name de zuivelmarkt draagt bij aan een hogere prijsindex. Dit terwijl vleesproducten afgelopen maand juist iets goedkoper werden.
6 December 2021
aardappelen aardappeloogst Verenigde Staten oogsten

Nieuws FAO

'Agrovoedingscomplex moet weerbaarder worden'

Het agrovoedingscomplex moet weerbaarder worden. Dat stelt de Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties in een recent rapport. “De coronapandemie benadrukt zowel veerkracht als de zwakte van ons voedselsysteem”, zo meldt directeur-generaal QU Dongyu tijdens de presentatie van State of Food and Agriculture-rapport. Diversificatie is voor de toekomst het sleutelwoord.
29 November 2021
euro

Nieuws Voedselprijzen

Voedselprijzen blijven in 2021 stijgen

De wereldwijde prijzen voor voedsel hebben in december het hoogste punt in 6 jaar bereikt, aldus de Food and Agriculture Organization (FAO). De gestegen grondstofprijzen, zoals tarwe, maïs en soja, liggen hieraan ten grondslag. Daarnaast voorziet de FAO dat de prijzen ook in 2021 blijven stijgen.
8 Januari 2021
gerst brouwgerst graan - agri

Nieuws FAO voedselindex

Graan en plantaardige olie stuwen FAO-index op

De FAO voedselprijsindex weet de positieve flow van de afgelopen maanden vast te houden. Ook deze maand is het gemiddelde puntenaantal toegenomen. De stijging komt voort uit hogere prijzen van plantaardige oliën en granen.
15 Oktober 2020
zuivel supermarkt Verenigde Staten zuivelconsumptie

Nieuws FAO voedselindex

FAO-voedselindex stijgt voor derde maand op rij

De FAO voedselprijsindex heeft de stijgende lijn voortgezet en komt ook in augustus weer hoger uit. Doe toename komt dit keer voort uit hogere indexen van suiker, graan en plantaardige oliën.
4 September 2020
melk supermarkt retail Jumbo

Nieuws FAO-voedselindex

Stijgende lijn voedselindex houdt ook in juli aan

De FAO voedselprijsindex wist in juni voor het eerst in 2020 een stijging in te zetten. Ook in juli zet deze stijging door, voornamelijk opgedreven door de prijzen van plantaardige oliën en zuivelproducten.
10 Augustus 2020
transport veevervoer varkens - agri

Nieuws Varkens

FAO: Chinese varkensstapel herstelt zich binnen 5 jaar

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) verwacht dat de wereldwijde varkensvleesproductie de komende 10 jaar fors groeit. China zal haar binnenlandse productie binnen 5 jaar weer op peil hebben, zo voorspelt de organisatie.
29 Juli 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox