Shutterstock

Nieuws Marktinformatie

Boerenbusiness en DCA sluiten pact met Dow Jones

9 Juni 2020 - Eric de Lijster

DCA Groep, waarvan marktdataleverancier DCA-Markets en Boerenbusiness.nl onderdeel zijn, heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse Dow Jones Inc. voor de mondiale distributie van (agrarische) marktdata en content van DCA. 

Al het agrarisch nieuws en de marktanalyses van Boerenbusiness.nl, het onafhankelijk mediaplatform van DCA, zijn binnenkort beschikbaar op het zogeheten Factiva platform van Dow Jones. Deze content wordt in diverse talen vertaald door Factiva, waardoor het bereik wereldwijd optimaal is. Factiva heeft zo'n 1,1 miljoen professionele gebruikers in meer dan 200 landen, meldt DCA Groep in een verklaring.

Dow Jones gaat ook de eigen agrarische noteringen die DCA-Markets samenstelt, oftewel de benchmarks, ontsluiten. DCA-Markets stelt als zogeheten Price Reporting Agent inmiddels zo'n 80 noteringen samen die gebruikers over de hele wereld straks kunnen volgen. Het gaat hierbij om zuivelnoteringen van onder meer (spot)melk, boter en (folie)kaas, maar ook van fritesaardappelen, uien en varkensvlees.

Aanmoediging om verder te groeien
Stuk voor stuk belangrijke prijsindicatoren en benchmarks voor deze internationale markten, zegt René van 't Riet, manager van DCA-Markets. Hij is bijzonder content met de overeenkomst. Eerder sloot DCA Groep al een overeenkomst met Reuters (Refinitv) over het verspreiden van agrarisch nieuws en marktdata. "Dat de vraag daartoe afkomstig is van de klanten van deze wereldleiders in nieuwsvoorziening maakt ons extra trots", aldus Van 't Riet. "En is een aanmoediging om verder te groeien in het aantal markten dat wij duiden en in het aantal benchmarks dat wij voor diverse markten maken.'' 

Dow Jones is uitgegroeid tot een wereldwijde nieuws- en informatiebron, met prestigieuze merken, zoals The Wall Street Journal, Dow Jones Factiva en de Dow Jones index. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Onderzoek

Wat vind jij van Boerenbusiness?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden