Biologische consumptieaardappelen rooien in Lelystad. Het rooien gaat goed maar zachte plekken in het perceel maken het spannend, zo laat de rooierchauffeur weten.
Deze akkerbouwer in Flevoland is op 4 oktober nog een stukje zomertarwe aan het dorsen. Dat gaat boven verwachting. De tarwe werd erg laat gezaaid.
Een andere Boerenbusiness bezoeker spotte dezelfde akkerbouwer die ook nog een perceel zomergerst moest dorsen. Dat ging er op maandag 5 oktober af. In tegenstelling tot de tarwe stond de gerst netjes overeind.
Dit perceel maïs in de Noordoostpolder heeft flinke hinder ondervonden van de storm. De gehele plant boven de kolf is weggeslagen. 2 oktober was de kolf rijp en werd gehakseld.
Deze maïs werd in juli al een keer gedecimeerd en dus niet door de storm in september. De melkveehouder besloot het te laten staan. De bovenkant van de plant stierf af maar de kolf ontwikkelde zich goed. Toch komt de kuil maar halfvol.
Een Poolse akkerbouwer stuift over zijn akker met de aardappelrooier. Al maanden gaat het land gebukt onder grote droogte. Dat kost tot de helft in opbrengst.
Een perceel korrelmaïs in het zuiden van Polen is noodrijp geworden. Maïsgewassen kwamen tijdens het koude voorjaar laat op gang en ontwikkelde zich nooit volledig.
De verschillende grondsoorten op dit perceel met suikerbieten zijn duidelijk merkbaar. Op de lichte plekken zijn de bieten volledig weggebrand.
Loonbedrijf Hopmans rooit in Noord-Holland de eerste suikerbieten. Naast wielen is de rooier ook van een set Zuidberg rupsen voorzien.