Biologische consumptieaardappelen rooien in Lelystad. Het rooien gaat goed maar zachte plekken in het perceel maken het spannend, zo laat de rooierchauffeur weten.
Deze akkerbouwer in Flevoland is op 4 oktober nog een stukje zomertarwe aan het dorsen. Dat gaat boven verwachting. De tarwe werd erg laat gezaaid.
Een andere Boerenbusiness bezoeker spotte dezelfde akkerbouwer die ook nog een perceel zomergerst moest dorsen. Dat ging er op maandag 5 oktober af. In tegenstelling tot de tarwe stond de gerst netjes overeind.
Dit perceel maïs in de Noordoostpolder heeft flinke hinder ondervonden van de storm. De gehele plant boven de kolf is weggeslagen. 2 oktober was de kolf rijp en werd gehakseld.
Deze maïs werd in juli al een keer gedecimeerd en dus niet door de storm in september. De melkveehouder besloot het te laten staan. De bovenkant van de plant stierf af maar de kolf ontwikkelde zich goed. Toch komt de kuil maar halfvol.
Een Poolse akkerbouwer stuift over zijn akker met de aardappelrooier. Al maanden gaat het land gebukt onder grote droogte. Dat kost tot de helft in opbrengst.
Een perceel korrelmaïs in het zuiden van Polen is noodrijp geworden. Maïsgewassen kwamen tijdens het koude voorjaar laat op gang en ontwikkelde zich nooit volledig.
De verschillende grondsoorten op dit perceel met suikerbieten zijn duidelijk merkbaar. Op de lichte plekken zijn de bieten volledig weggebrand.
Loonbedrijf Hopmans rooit in Noord-Holland de eerste suikerbieten. Naast wielen is de rooier ook van een set Zuidberg rupsen voorzien.

Whatsapp fotoreportage

Oogstfoto's beschrijven beeld van deze herfst

7 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Met voldoende gunstig weer tokkelt de oogst van (akkerbouw)gewassen rustig door. De rooiers rijden hun rondjes in aardappelen en suikerbieten. Maar, zelfs in oktober worden nog combines gespot om graan te dorsen! Terwijl het in Nederland net droog genoeg is stuift het in Polen. Het land kent de grootste droogteperiode ooit. Een fotoreportage van foto's die Boerenbusiness op haar Whatsapp nummer binnenkreeg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Heb je zelf mooie foto's van de agrarische sector of andere interessante foto's en grappige video's? Stuur deze dan naar ons WhatsApp nummer: 06 - 123 129 42. Een selectie plaatsen we op boerenbusiness. Via deze link voeg je ons nummer direct aan je contactenlijst toe. Handig!

Regenradar
Powered by Agroweer

Weerupdate met Robert de Vries

Ook na uiterst nat april blijft weer een achtbaan

Weerupdate met Robert de Vries

Stevige weersomslag op komst in West-Europa

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden