Special Gewastour week 29

Geen extreme droogte en hitte in Spijk

19 Juli 2018 - Frank Vermeulen

Het aardappelperceel in Spijk, dat meedoet aan de Boerenbusiness Gewastour, is relatief koel vergeleken met de cijfers van de andere percelen. De gemiddelde temperatuur en maximumtemperatuur blijven relatief ver onder het gemiddelde van alle percelen tezamen.

Eerder bleek al dat beregenen noodzakelijk is op het aardappelperceel in Spijk. In de afgelopen week viel er een kleine bui (ongeveer 1 millimeter regen).

Temperatuur
Het perceel met Innovators in Spijk is op dit moment het koelste perceel van de Boerenbusiness Gewastour. De eerste 16 dagen van de maand juni was het op dit perceel gemiddeld 16,9 graden Celsius, terwijl het gemiddelde van alle percelen op 18,4 graden Celsius uitkomt (een verschil van 1,5 graden Celsius).

Ook de maximumtemperaturen liggen hier lager dan op de andere percelen. Er werd slechts 1 dag een temperatuur van boven de 25 graden Celsius gemeten; de meeste dagen lag de temperatuur tussen de 20 en 25 graden Celsius. De droogte laat gevolgen na, maar die zijn nog niet zo ernstig als bij het perceel in Bocholtz.

Beregenen
Het aardappelperceel in Spijk is deze week voor de derde keer beregend. Er werd 20 millimeter water gegeven; eerder werd tussen de 10 en de 15 millimeter gegeven. Het perceel heeft meer last van de droogte dan van de hitte.Het perceel in Spijk noteert onder het gemiddelde van alle percelen tezamen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden