Eigen foto

Gewastour Week 40

Meeste Gewastouruien inmiddels in de schuur

30 September 2020

De meeste uien van de percelen die mee hebben gedaan aan de Boerenbusiness Gewastour liggen inmiddels in de schuur. Daarmee komt meer zicht op de daadwerkelijke opbrengsten en tarrapercentages. Alleen op het perceel in Wezup zijn de uien nog niet allemaal van het land gehaald.

In Kortgene (Zeeland) zijn de uien afgelopen week allemaal ingeschuurd. "Doordat alle uien onder mooie, droge omstandigheden naar binnen zijn gereden, hoeven ze nu niet extreem veel meer te drogen", zo laat de teler weten. De opbrengst komt op dit perceel rond 45 ton per hectare uit, met een tarrapercentage rond 4%. Ook in Heijen (Limburg) ligt de opbrengst op 45 ton, al is het tarrapercentage daar wel hoger: 7,2%.

Ook in Tollebeek (Flevoland) zijn de uien inmiddels allemaal naar binnen gereden. De netto-opbrengst ligt hier tussen de 60 en 65 ton per hectare. "Ik heb geen exact tarrapercentage, maar het is op het oog wel een mooie partij. We hebben geen tot weinig fusarium gezien en de grofte is mooi. Ik ben tevreden." In Kimswerd (Friesland) komt de opbrengst tussen de 50 en 60 ton uit.

In Kimswerd zijn de uien vorige week ook van het land gehaald.

Wezup hoopt deze week te laden
Alleen op het perceel in Wezup (Drenthe) zijn de uien op dit moment nog niet allemaal de schuur in gereden. "We hebben afgelopen week de rode uien naar binnen gehaald, maar de gele uien van het Gewastourperceel liggen nog op het land. Het doel is om die deze week nog in te schuren, maar dan moet het weer wel mee zitten. Een beetje zon is wel noodzakelijk."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox