Uienoogst 2020

akkerbouw uien uienareaal uienoogst zwad

Nieuws CBS

Opbrengst zaaiuien daalt 4 procent

De bruto-opbrengst van uien is in 2020 met 4% gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het CBS in de definitieve oogstraming bekend. In totaal is 1,3 miljoen ton zaaiuien geoogst.
29 Januari 2021
uien uienoogst zwad

Inside Uien

Minder zaaiuien door krimp areaal én opbrengst

De bruto-opbrengst van zaaiuien daalt dit jaar naar verwachting met 1,4%. Dat blijkt uit de voorlopige oogstramingen akkerbouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
29 Oktober 2020
uien uienoogst oogsten

Inside Uien

Laatste uien deze week op het droge

Niet alleen de aardappel- maar ook de uienoogst is medio oktober hervat. Op verschillende plaatsen in Nederland moet nog worden gerooid en geladen. Over de kwaliteit lopen de meningen uiteen. Ook wordt al vooruitgeblikt op de teelt voor 2021.
20 Oktober 2020
uien uienoogst

Inside Uien

Regen legt laatste deel van uienoogst stil

De neerslag van de afgelopen dagen heeft het laatste gedeelte van de uienoogst stilgelegd. Zo is er grofweg van het oosten van Zeeuws-Vlaanderen en Oud-Beijerland tot Rotterdam de afgelopen 2 weken meer dan 200 millimeter neerslag gevallen. De uien die wel geoogst zijn, zijn van goede kwaliteit. Al speelt fusarium dit jaar wel een rol.
9 Oktober 2020
uien uienoogst Gewastour2020

Gewastour Week 40

Meeste Gewastouruien inmiddels in de schuur

De meeste uien van de percelen die mee hebben gedaan aan de Boerenbusiness Gewastour liggen inmiddels in de schuur. Daarmee komt meer zicht op de daadwerkelijke opbrengsten en tarrapercentages. Alleen op het perceel Wezup zijn de uien nog niet allemaal van het land gehaald.
30 September 2020
uien uienoogst

Inside Uien

VTA: 'Grote spreiding in uienopbrengst zichtbaar'

De gemiddelde opbrengst van uien ligt dit seizoen iets onder vorig seizoen, maar boven het meerjarig gemiddelde. Dit blijkt uit de proefrooiing die telersorganisatie VTA ook dit jaar weer uitgevoerd heeft onder de leden. Toch blijft het lastig om een gemiddelde te communiceren, omdat de spreiding in het land gigantisch is.
29 September 2020
uien Gewastour2020

Gewastour Week 39

Einde in zicht op uienpercelen Gewastour

Het einde is in zicht op de uienpercelen van de Gewastour. Zo liggen de uien op het perceel in Wezup inmiddels op het land, zijn de uien in Kortgene eind vorige week ingeschuurd en is van het perceel in Heijen de opbrengst bekend geworden.
23 September 2020
uienoogst Gewastour2020

Gewastour Week 39

Uien inschuren op het perceel in Kortgene

Op het uienperceel in Kortgene zijn eind vorige week de uien ingeschuurd. 'De uien hebben 1 week op het land gelegen en afgelopen donderdag en vrijdag hebben we ze onder mooie omstandigheden kunnen inschuren. Ze liggen nu inmiddels allemaal binnen.'
22 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden