KTG ziet stagnatie vlees

Duits megabedrijf zet groot in op sojateelt

30 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Mega-akkerbouwbedrijf KTG Agrar in Duitsland breidt flink uit in soja. Het beursgenoteerde bedrijf heeft hoge verwachtingen van het gewas. ‘De Europese markt voor soja wordt groot’, zo zei een bedrijfsleider maandag tegen Reuters.

KTG ziet een groot potentieel voor GGO-vrije sojabonen. De consumptie van vlees in Europa zal in het beste geval stagneren, zo verwacht CEO Siegfried Hofreiter. ‘Ik denk dat sojabonen een goed alternatief worden. Sojabonen zijn het vlees van de toekomst.’

Het landbouwconcern begon drie jaar geleden met 2.000 hectare sojabonen. Het afgelopen jaar steeg dat naar 7.000 hectare en volgend jaar zijn er uitbreidingsplannen naar 10.000 tot 12.000 hectare. ‘Qua productie leverde het ons dit jaar ongeveer 20.000 ton op, maar volgend jaar willen we echt aanzienlijk boven de 25.000 ton uitkomen.’

KTG haalt het zaad uit de regio waaronder Servie. ‘Klimatologisch zijn er geen belemmeringen voor de teelt in Duitsland, hoewel de opbrengsten in het koelere Litouwen wel lager liggen. We hadden ook minder problemen met plagen dan in gebieden waar soja intensief wordt verbouwd, omdat de teelt in Europa zeldzaam is."

In Duitsland neemt de sojaproductie snel toe. Grotendeels als bestemming diervoerder. In Beieren groeide het areaal in vierjaar tijd met 80 procent tot 4.300 hectare. De praktijk wijst uit dat er goede opbrengsten kunnen worden behaald.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Beperkte mondiale vraag blijft tarwe-export remmen

Analyse China

Wordt frites geraakt door haperende groei in China?

Analyse Granen & Grondstof

Oekraïne niet van plan minder tarwe te zaaien

Analyse Grondstoffen

Voedselzekerheid en milieu botsen in Amazonegebied

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden