Isabella KWS op 1

Resistente bietenrassen meest in trek dit jaar

28 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Bietenrassen die resistent zijn tegen het bietencysteaaltje zijn voor dit komende groeiseizoen het meest in trek. Dat concludeert Cosun aan de hand van alle zaadbestellingen. 38 procent van het bietenareaal wordt met een resistent ras ingevuld. Rhizomanieresistente rassen verdrievoudigen in oppervlakte. Het ras Isabella van KWS staat dit jaar op één, met 21 procent van alle bestellingen.

Zaadhuis KWS domineert de top drie van meest bestelde rassen, met Isabella, Florena en Lisanna. Zij zijn goed voor 21, 15 en 11 procent van alle bestellingen. Het deel van de rassen dat vroeg te bestellen was betrof 61 procent. 34 procent is daadwerkelijk met vroegbestelkorting voor augustus 2014 besteld.

Het ras met een gecombineerde resistentie tegen het bietencysteaaltje en rhizoctonia is nieuw dit jaar en is goed voor 1 procent van de bestellingen. Het aandeel speciaal pillenzaad nam met 3 procent licht toe, tot 85 procent. Dit is te verklaren omdat de insectenbestrijding na opkomst beperkt mogelijk is.

Bietentelers letten ook meer op de kosten. Sombrero, een relatief goedkoop ras, doet het met 62 procent zeer goed bij het speciale pillenzaad en hiermee de meest verkochte. Komende week wordt gestart met het uitleveren van de bestellingen. Dit duurt tot ongeveer 10 maart.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden